Nicoline
  • 25 Bemiddelingen in 25 jaar - deel 9

25 Bemiddelingen in 25 jaar - deel 9

In 2017 hebben we Wilfred Schoonderwoerd bemiddeld als Organisational Director a.i. bij Greenpeace Nederland.

greenpeace logo 

Greenpeace is een onafhankelijk, internationaal opererende milieu organisatie die zich inzet voor een groene, vreedzame planeet. Greenpeace is actief in 55 landen, waaronder Nederland, en is al meer dan 45 jaar actief.

Greenpeace is politiek en financieel onafhankelijk en accepteert geen giften van bedrijven of subsidies van overheden. De inkomsten worden vooral verkregen van donateurs. Ook de Nationale Postcode loterij schenkt Greenpeace Nederland een vast mooi bedrag. Bij Greenpeace Nederland werken zo’n 100 mensen en zijn ongeveer 2.000 vrijwilligers actief.

juist formaat Wilred Schoonderwoerd greenpeace4

Wilfred Schoonderwoerd - Organisational Director a.i. Greenpeace Nederland:

 “Beter Buiten Door Beter Binnen”
Door externe-, maar ook interne veranderingen, wilde de directie een slagvaardige, flexibele organisatiestructuur ontwerpen en implementeren. Het doel was om in korte tijd een effectieve- en vitale organisatie in te richten welke in lijn gebracht moest worden met de duurzame inkomsten.
Vanuit een tijdelijke lijnfunctie heb ik leiding mogen geven aan de transitie. Samen met de algemene directie is een strategische- en organisatie analyse uitgevoerd. Op basis van deze inzichten is een herstructureringsplan (verbeteren en vernieuwen organisatiestructuur) opgesteld. Vervolgens hebben we deze binnen een half jaar uitgevoerd. In goed overleg met alle betrokken partijen. Samen met Bosman & Vos is er een geheel nieuw Management Team geformeerd. Ook hebben we het HRM-, Financieel-, Risico- en ICT beleid aangescherpt. Dit in nauwe samenwerking met de directie en raad van toezicht. Door het “beter binnen” te organiseren, is Greenpeace Nederland “beter buiten”.   

Deze transitie heeft plaatsgevonden binnen een jaar. Bosman & Vos, Greenpeace en ik hebben nauw met elkaar samengewerkt, waarbij we elkaar versterkt hebben en verbeteringen hebben kunnen doorvoeren. Ik vond het een mooie, gevarieerde opdracht, waarbij “het gevoel voor mensen en verstand van organisaties” in de praktijk is gebracht. Met een zeer tevreden opdrachtgever. 

Terug naar het overzicht

Deel deze pagina in uw netwerk

Wat we schrijven …

25 Bemiddelingen in 25 jaar - een terugblik - deel 8

3 Nieuwe toezichthouders voor Zorgwaard, inspirerend om de puzzel te leggen!

ingrid