crista
  • 25 Bemiddelingen in 25 jaar - een terugblik - deel 12

25 Bemiddelingen in 25 jaar - een terugblik - deel 12

Foto welzijn teylingen2 

Nancy Baghdadi-Vieten en Gert Hylkema

 

Gert Hylkema (voorzitter bestuur):

“Het aantrekken van een nieuwe directeur voor Stichting Welzijn Teylingen is voor ons als vrijwilligersbestuur van deze welzijnsorganisatie met 16 medewerkers geen alledaagse bezigheid. Gelukkig maar. In de huidige samenstelling stonden we niet eerder voor die taak. Zo viel het besluit om ons te laten ondersteunen en kwam Crista Vonkeman op onze weg.

We hebben als Stichting en bestuur geprofiteerd van haar kennis van de branche en de arbeidsmarktsituatie, haar ervaring met het plannen van het selectieproces en het behulpzaam zijn bij expliciet maken van keuzes. Dus zochten we een schaap met slechts vier poten. Heel waardevol was de vertrouwensrol die Crista vervulde ten opzichte van de bij de selectie betrokken afvaardiging van medewerkers.

De uitkomst: de unanieme en tijdige keuze voor een nieuwe directeur die nu ruim een half jaar in functie is en met wie we allemaal blij zijn. En een bestuur dat zijn eigen rol opnieuw gedefinieerd en vastgelegd heeft.”

Nancy Baghdadi-Vieten (directeur):

“De Stichting Welzijn Teylingen was op zoek naar een nieuwe directeur en ik was op zoek naar een functie waarin ik dichter bij de burger zou komen staan. Als organisatieadviseur bij de Sociale Dienst van de gemeente Den Haag, groeide het verlangen om te ervaren hoe het is om als beslisser aan tafel te zitten, niet als adviseur.

De vacature ‘directeur van Welzijn Teylingen’ die ik in mijn mailbox kreeg, trok onmiddellijk mijn aandacht. Dankzij een nauwkeurige beschrijving van de organisatie, het functieprofiel en van de context kreeg ik een scherp beeld van wat de functie inhield en wat de relevante krachtvelden in Teylingen zijn.

Crista Vonkeman voerde het eerste sollicitatiegesprek. De ontmoeting was warm en respectvol en de vragen scherp. Het viel me direct op hoeveel kennis ze had van de ontwikkelingen in de samenleving en de welzijnssector. Het proces verliep soepel en snel. Crista begeleidde het bestuur en de afvaardiging van medewerkers en zij was er ook voor mij. Mede hierdoor ben ik met vertrouwen in deze nieuwe rol gestapt.”

Logo Welzijn met tekst voor drukwerk

Terug naar het overzicht

Deel deze pagina in uw netwerk

Wat we schrijven …

Historie Bosman & Vos deel 4: 2004-2009 Stabilisatie

Na een drukke maar onrustige periode, waarin we sterk gegroeid zijn, komen we nu in rustiger vaarwater.

Watze met & teken