ingrid
  • 25 bemiddelingen in 25 jaar - een terugblik - deel 18

25 bemiddelingen in 25 jaar - een terugblik - deel 18

hans butselaar cjg
Hans Butselaar - bestuurder Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond- vertelt over de wervingsprocedure van een nieuwe bestuurssecretaris:

Als grote organisatie in de Jeugdgezondheidszorg (Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond) waren wij op zoek naar een nieuwe bestuurssecretaris. Als je zo’n proces begint doet zich altijd de vraag voor: “doen we het zelf of gebruiken we een bureau”?  Ik wilde voor deze zo cruciale spin-in-het-web-functie een groot reservoir aanboren. Op grond van eerdere contacten kwamen we snel op Bosman & Vos uit; Ingrid Venekamp ging voortvarend aan de slag. Het proces begon met een gedegen intake. Ingrid daagde ons telkens uit onze eisen helder te formuleren, vroeg door waardoor een volledig beeld bestond van de gewenste capaciteiten, vaardigheden en gewenste persoonlijkheid. We hebben vervolgens een intensief wervingstraject bewandeld. Helaas uiteindelijk zonder resultaat: er was wel een goede kandidaat, maar op het eind, in het zicht van (onze) haven kwam er toch iets tussen. Teleurstelling. Bij ons als opdrachtgever, maar zeker ook bij Bosman & Vos. Maar in zo’n situatie leer je een organisatie pas echt kennen. Bij mooi weer wil iedereen wel kapitein zijn, maar het gaat juist om de performance bij tegenslagen. Dan, juist dan komt het erop aan. En dat -doorzetten en pas tevreden zijn als het allemaal “klopt”- kenmerkte de aanpak van Ingrid. Het duurde al met al langer dan we wilden, maar dan heb je ook wat. We zijn inmiddels meer dan tevreden over onze nieuwe bestuurssecretaris. Doorzettingsvermogen, aandacht, actief meedenken en niet opgeven; dat is typisch Bosman en Vos. Kwaliteit wordt beloofd en geleverd.  En de nieuwe bestuurssecretaris? Die voelt zich als een vis in het water. Het is ook voor hem een goede keuze gebleken. Een intensief en mooi proces met een prima resultaat.

klein logo2

Terug naar het overzicht

Deel deze pagina in uw netwerk

Wat we schrijven …

Training voorzitters van vakgroepen van medisch specialisten

Het leiden van vakgroepen of maatschappen van medisch specialisten is geen eenvoudige zaak. In onze tweedaagse training voor voorzitters staan we stil bij de volgende kernvaardigheden om zo’n vakgroep of maatschap goed te (bege)leiden:

Watze met & teken