ingrid
  • 25 bemiddelingen in 25 jaar - een terugblik - deel 1

25 bemiddelingen in 25 jaar - een terugblik - deel 1

In één procedure een compleet nieuwe Raad van Toezicht geselecteerd!
stichting jeugdteams logo2

2014: Arno Lelieveld - bestuurder van TriviumLindenhof Jeugd en Opvoedhulp:
“Onder leiding van Ingrid Venekamp, zoekt en vindt Bosman & Vos, vier toezichthouders en een voorzitter Raad van Toezicht. Het blijkt precies de juiste mix te zijn van kritische bevlogen doorpakkers die uitblinken in dienstbare bescheidenheid, verbinding maken en terughoudend vertrouwen voeden.

Het is 2014 als in de jeugdregio Zuid Holland Zuid een nieuwe stichting wordt opgericht voor de exploitatie van jeugdteams in wijken. In 2015 treedt de nieuwe jeugdwet in werking. Gemeenten worden verantwoordelijk voor de uitvoering. Er zijn 17 gemeenten in ZHZ verdeeld over drie subregio’s. De bedoeling is dat 120 medewerkers de overstap maken van bestaande stichtingen naar de nieuwe stichting. Er zijn zo’n 80 organisaties actief in het jeugddomein. Daar werken honderden mensen. Oh ja, en er moet ook stevig worden bezuinigd. Tot wel 25 %.

Grote belangen, veel verschillen, nog maar weinig vertrouwen en heel weinig tijd. Als bestuurder van TriviumLindenhof Jeugd en Opvoedhulp, is het mij gegund de nieuwe stichting op en in te richten. Vanaf 2015 willen de 17 gemeenten dat de stichting onafhankelijk is en dat er wordt aangesloten op lokale gemeentelijke ontwikkelingen. En ook die verschillen nog al. Ook hebben de wethouders bedongen dat de nieuwe stichting statutair over een Raad voor Publiek Belang gaat beschikken met vergaande bevoegdheden.

De hele operatie is als op eieren lopen. Aanvoelen, communiceren, afspraken bekrachtigen, aanvoelen, communiceren, afspraken bekrachtigen. En tempo houden, want deadlines. Ingrid weet daar dan wel raad mee. Snapt het. Kiest de juiste toon, het goede moment, houdt vol en doet het gewoon. Tot het klaar is. Rond.

De jeugdteams bestaan nu drie jaar. De raad van toezicht functioneert in dezelfde samenstelling tot ieders volle tevredenheid.”

Terug naar het overzicht

Deel deze pagina in uw netwerk

Wat we schrijven …

Historie Bosman & Vos 25 jaar deel 1: de start op 1 juni 1994

Leipzig was het. Leipzig 1993. Een uitwisselingsprogramma tussen de Universiteit van Leipzig en adviseurs verbonden aan de Stichting voor Groeps – en Organisatiepsychologie.

Watze met & teken