marike
  • 3 Originele manieren van opleiden in een krappe arbeidsmarkt - gratis webinar 10 januari 2022

3 Originele manieren van opleiden in een krappe arbeidsmarkt - gratis webinar 10 januari 2022

LET OP! INSCHRIJVING SLUIT 6 JANUARI OM 14.00 UUR

In dit webinar gaan we - in samenwerking met Cinop - in gesprek over de perspectieven van onderwijsaanbieders (publiek en privaat), werkgevers en professionals. De verschillende perspectieven schuren regelmatig. Het is complex om in het opleiden zowel vanuit de behoefte van werkgevers als van studenten tot nieuwe, praktische en haalbare oplossingen te komen. Daarbij is het wenselijk te werken vanuit een gemeenschappelijk denkkader dat recht doet aan ieders behoefte. Maar verschillende initiatieven laten reeds zien dat het wel kan. Wat kunnen we van deze voorbeelden leren? Hoe breng je vraag en aanbod effectief bij elkaar? Waar schuurt het? En wat zijn de lessons learned?

 help wanted kleiner
Drie originele voorbeelden

Opleidingsinstituten denken veelal vanuit hun bestaande aanbod. Werkgevers hebben vaak al een tekort aan mensen en worstelen met het aanbieden van stageplaatsen en daarbij voldoende begeleiding te kunnen geven. De professional (in opleiding) wil het liefst dat er naadloos op leerbehoefte én privéomstandigheden wordt aangesloten. Hoe breng je die perspectieven bij elkaar? We gaan met elkaar in gesprek aan de hand van drie casussen:

  • 'Flexibilisering van de verpleegkundige vervolgopleidingen' met Madelon Panman, Erasmus MC Academie en Janneke van Schaijk, Amphia Ziekenhuis.
  • 'Onderwijs op maat (programma om maatwerk te bieden in het mbo)' met Carla Stam van OPPstap en Devie Rusch van Actiz
  • 'Leren en detacheren gaan hand in hand' met Rick Kleinjan van Bender.
  • Aan de gesprekstafel zit ook Jaap Kappert, bestuurslid V&VN, die een reflectie geeft vanuit het perspectief van de verpleegkundige en verzorgende beroepsgroepen. 

Wanneer: maandag 10 januari 2022, 16.00-17.00 uur
Begeleid door: Tijs Pijls en Jessica Spithoven van Cinop, Paul Poortvliet en Marike Schoneveld van Bosman &Vos.
Waar: online
Deelname: gratis
Opgeven via deze link

Uiteraard zijn wij beschikbaar voor contact!


logos naast elkaar2

Terug naar het overzicht

Deel deze pagina in uw netwerk

Wat we schrijven …

De Zorgambassade zoekt doeners én denkers!

Bosman & Vos vindt het belangrijk dat jongere professionals worden uitgenodigd om mee te denken en werken aan de innovatie in de zorg. Daarom zijn wij ook kennispartner van de Zorgambassade: dé nationale denk- en doe tank voor de zorg.