ingrid
  • Assessments: meerdere mogelijkheden, eigen regie medewerkers

Assessments: meerdere mogelijkheden, eigen regie medewerkers

We weten allemaal hoe belangrijk het is om je eigen sterkte en zwakke punten te kennen en die van je medewerkers. Dat is ons specialisme.

Natuurlijk kan het klassieke assessment uitkomst bieden. Een goede keuze voor situaties waarin je iemand niet goed kent en toch een objectief oordeelt wilt. We hebben uitgebreide mogelijkheden en instrumenten om talenten, ontwikkelpunten en aandachtsgebieden in beeld te brengen. We hebben specifieke kennis van de zorg en welzijn sector en ruime ervaring in overige profit en not for profit organisaties. Met onze, op uw sector toegesneden, simulaties kunnen we goed observeren of iemand bijvoorbeeld de gewenste leiderschapsstijl zal laten zien. Op deze manier kunnen we op maat adviseren. We bieden hoge kwaliteit tegen een redelijke prijs.

We hebben wel het gevoel dat men te snel teruggrijpt op het assessment waar andere instrumenten beter passen. De kennis die over iemand in de organisatie beschikbaar is, wordt vaak onvoldoende benut.

Instrumenten als de zelfbeoordeling, 360 graden feedback, een groepsinterview, live feedback sessies geven waardevolle informatie en kunnen op maat aangevuld worden met onderdelen van het klassieke assessment, bijvoorbeeld door digitale testen op locatie beschikbaar te stellen.

Bij voorkeur laten wij de regie bij de medewerker zelf, die zijn/haar eindconclusies onderbouwd kan presenteren aan de organisatie. Hierbij kan de medewerker door ons gecoacht worden. De rapportage wint hierdoor aan waarde en acceptatie, het bewustzijn wordt groter en de medewerker zal in het ontwikkeltraject meer eigen regie en verantwoordelijkheid nemen.

We onderzoeken graag samen met u welke methodieken het beste bij uw vraag passen.
Ingrid Venekamp, 06-51310950.

Terug naar het overzicht

Deel deze pagina in uw netwerk

Wat we schrijven …

De klant en de interimmer aan het woord

Jan van Gelder, interim-manager/coach/projectleider bij WWZ-Mariënstaete-Valent (WMV) en Dennis Ouwehand, Divisiemanager Thuiszorg: Thuiszorg wordt steeds belangrijker in onze samenleving. Het aantal ouderen neemt toe, de gemiddelde leeftijd stijgt en zorgvraag wordt complexer.