crista
  • Assessments tijdens de 1,5 meter samenleving

Assessments tijdens de 1,5 meter samenleving

Bosman & Vos biedt haar klanten een keuze in de assessments. Wij hebben alles gereed voor een assessment dat on-line kan plaatsvinden. Alle vragenlijsten, het interview en het rollenspel kunnen vanaf thuis worden gedaan. Wanneer de klant en de kandidaat dat op prijs stellen is dit mogelijk. 

Michelle Witsenburg (NIP geregistreerd A&O Psycholoog) die bij Bosman & Vos de assessments verzorgt, heeft echter wel een voorkeur voor het assessment op kantoor:

"De vragenlijsten doen wij al een paar jaar on-line, maar voor het interview en het rollenspel vind ik het veel prettiger werken om de kandidaten ook daadwerkelijk te zien. In het interview gaat het toch om echt contact en de afstand tot de kandidaat is live kleiner en het contact veelzeggender dan on-line. Hoewel het rollenspel on-line kan, is er ook wel eens storing en dat is voor de kandidaat ook niet heel prettig. Vorige week kregen wij onze eerste kandidaat op kantoor en hebben wij het assessment gewoon kunnen doen met de regels volgens social distancing die nu gelden. Geen handen schudden is even wennen, maar de 1,5 meter en een veel grotere ruimte met grote tafel werken heel goed. En daarbij is het goed dat wij wennen aan het doen van onze werkzaamheden op kantoor met inachtneming van de 1,5 meter en de hygiëne regels."

Jeffrey van den Bos, die onlangs kwam voor een assessment voor de functie van Business Unit controller, zegt het volgende: 

"In deze roerige tijd op locatie een assessment afnemen is toch apart. Er worden geen handen geschud, er moet afstand gehouden worden, ondanks deze maatregelen heb ik een goed en veilig gevoel overgehouden aan het assessment. Het assessment zelf was leuk om te maken, voornamelijk het bespreken van de resultaten geeft je nieuwe inzichten en ontwikkelpunten waar je in de toekomst mee aan de slag kan gaan." 

Terug naar het overzicht

Deel deze pagina in uw netwerk

Wat we schrijven …

Saffier deelt bewondering voor zorgvuldig en persoonlijk sollicitatieproces in deze corona tijd.

Saffier deelt bewondering voor zorgvuldig en persoonlijk sollicitatieproces in deze corona tijd. Bestuurder en P&O manager aan het woord.

francine