nicoline
  • Benoeming van acht (8) nieuwe teamleiders in Het Oogziekenhuis

Benoeming van acht (8) nieuwe teamleiders in Het Oogziekenhuis

Jos Hubers - Manager HR en Opleidingen
Het Oogziekenhuis:
Jos Hubers profiel

"Het Oogziekenhuis Rotterdam heeft in 2019 haar besturingsmodel aangepast. Als gevolg van deze aanpassing ontstond de - voor Het Oogziekenhuis nieuwe - functie van RVE teamleider.

Een functie met hele specifieke competenties op hele verschillende werkgebieden (van OK en anesthesie tot poli’s en planning/klantcontactcentrum). Intern konden wij onvoldoende kandidaten vinden. Voor deze vacatures is samen met Bosman & Vos is een wervingsproces uitgezet welke als doel had om acht (8) nieuwe RVE teamleiders te kunnen benoemen. Dit proces is begin 2020 gestart en heeft inmiddels geleid tot benoeming van kandidaten op alle vacante posities. De eerste RVE teamleiders zijn zelfs 1 mei al gestart. Dat was niet eenvoudig. Het waren niet alleen veel posities om in te vullen, maar vanaf maart hadden we ook te maken met de Corona crisis en het ziekenhuis zat voor externen “op slot”. Dat bemoeilijkte de selectie behoorlijk. Tussentijds hebben we in goed overleg het wervingsproces moeten aanpassen. De flexibiliteit en creativiteit hierin van zowel ziekenhuis als Bosman & Vos en het tempo dat we in de procedure konden houden, zonder de kwaliteit van de procedure geweld aan te doen, heeft geleid tot de benoeming van acht goede, enthousiaste kandidaten. Om alle kandidaten goed te laten landen is er niet alleen een introductieprogramma opgezet, maar stromen alle RVE teamleiders dit jaar het leiderschapsprogramma in dat zij samen met de medisch leiders gaan doorlopen."  

 

logo oogziekenhuis

Terug naar het overzicht

Deel deze pagina in uw netwerk

Wat we schrijven …

Mag je als zorgbestuurder leren van fouten?

Maar mag je als zorgverlener ook leren van je fouten? En als zorgmanager en zorgbestuurder? En hoe gaat de organisatie om met de emotionele gevolgen van een fout? Is er in deze tijd überhaupt wel zo iets als een goed besluit of kies je als bestuurder alleen de minst slechte optie? Mogen we ook leren van deze crisis?

Sophie Bijloos