• Bosman & Vos in corona-tijd

Bosman & Vos in corona-tijd

Zoals overal, heeft het coronavirus ook bij Bosman & Vos grote impact. Alhoewel we er direct bij zeggen, het is natuurlijk niet te vergelijken met de organisaties die 'in de frontlinie' staan.

Opdrachten 'on hold'
Binnen een dag of 3 waren veel trajecten op het gebied van leiderschap en teamontwikkeling 'on hold' gezet. Nog niet eens, omdat dit niet online zou kunnen, maar vooral omdat er geen ruimte was qua tijd of in het hoofd bij de organisaties in de zorg, het sociaal domein, de kinderopvang en het onderwijs.

Organisatieadviesopdrachten en ontwikkeltrajecten gaan grotendeels door. Zo zijn er trajecten die direct raken aan de actualiteit, zoals de flexibilisering en modernisering van het stelsel van vervolgopleidingen voor verpleegkundigen (waaronder de IC verpleegkundige).

Ook assessments en individuele coaching gaan door. Met werving en selectie en interim management hebben we het druk. Bestuurders en managers gaan nog steeds met pensioen of naar een andere baan, termijnen van leden van de raad van toezicht lopen af en meer dan ooit hebben organisaties behoefte aan interim ondersteuning. Eén van de partners van Bosman & Vos, Yolanda Gagliardi, is nu interim directeur HR bij het Erasmus MC. Zij is volop bezig om alles goed georganiseerd te krijgen.   

Het is wel wat vreemd. De één heeft het drukker dan ooit en de ander heeft binnen hetzelfde bureau opeens veel tijd. Het bijzondere is dat de ruimte die daarmee ontstaat, leidt tot veel extra inspiratie en verbinding in ons bureau! We werken nauwer samen en nemen taken van elkaar over. We verbeteren onze huidige dienstverlening en hebben veel ideeën voor vernieuwing. Er is tijd om onszelf verder te ontwikkelen en onze expertise te verdiepen en verbreden. 

Alle dienstverlening inmiddels online
Toen premier Rutte ons allen op 16 maart toesprak en vertelde dat het coronavirus onder ons is en voorlopig onder ons zal blijven, was de laatste twijfel weg: het is crisis en we moeten echt elk onnodig fysiek contact vermijden. Binnen een week, waren onze klanten en wijzelf geheel overgeschakeld op online werken. In no time was alles anders.

We gebruiken Zoom en Microsoft Teams en dat bevalt verrassend goed. Interviews, assessments, coaching, vergaderen, maar ook werkconferenties met grotere groepen en subgroepen blijken prima online te kunnen. We hebben zelfs de 'vrijdagmiddagborrel' online gedaan. 

foto zoommeeting

Het is even wennen, zeker met een grotere groep. Maar het wordt steeds spontaner en professioneler. We houden inmiddels de microfoons open, wat de spontaniteit ten goede komt en het whiteboard van Zoom en meer geavanceerde tekenprogramma’s werken minstens zo goed als de vertrouwde flapovers. We merken dat er tijdens groepsbijeenkomsten meer rust, aandacht en focus is en dat er beter geluisterd wordt. En ook emotionele coachingsgesprekken kunnen goed online, hebben we gemerkt.

Het oppikken van non-verbale signalen in groepsgesprekken lijkt wel extra aandacht en alertheid te vragen. Dus wij kunnen ons voorstellen dat sommige klanten sensitieve groepsgesprekken liever live doen, maar wellicht leren we in deze corona-tijd om ook dat goed online te doen.

Desondanks, kijken we er naar uit om iedereen weer 'ouderwets in het echt te zien'. Hopelijk duurt dat niet te lang.

Terug naar het overzicht

Deel deze pagina in uw netwerk

Wat we schrijven …

Werving & Selectie: vacature overzicht

Normaal haken we aan bij de wisseling van seizoenen maar nu zitten we middenin een crisis die we nog nooit hebben meegemaakt. Dat maakt het wonderlijk om het voorwoord voor deze rubriek te schrijven. Is dit een tijd voor reflectie, angst, kwetsbaarheid, ruimte en rust of juist heel veel werk? Is er behoefte aan het invullen van (tijdelijke) vacatures of nevenfuncties of wordt het juist opgeschort? We gaan het ontdekken en wij gaan digitaal door, van de intake tot en met het case assessment.

ingrid