ingrid
  • Diversiteit: lef om anders te kiezen...

Diversiteit: lef om anders te kiezen...

Richard de Vlaming vertelt over zijn overstap van een managementfunctie in het bankwezen naar de zorgsector als manager HR-Bedrijfsvoering bij Zorgwaard (ouderenzorg in de Hoeksche Waard).

richard de vlaming“Het afgelopen jaar gaf ik een wending aan mijn loopbaan door een overstap te maken van een managementfunctie in het bankwezen naar de zorgsector. Een weloverwogen keuze passend bij mijn persoonlijke ontwikkeling. Zo leerde een leiderschapstraject mij onder andere dat authenticiteit, zingeving en dienend leiderschap mijn fundament vormen. Naast mijn werk bij de bank bekleed ik diverse nevenfuncties. Tot eind vorig jaar was ik toezichthouder bij VVT-instelling PZC Dordrecht. De inzichten uit het leiderschapstraject en de reflectie van mensen om mij heen sterkten mij om deze ‘grote’ overstap te gaan maken. En bewust zet ik ‘grote’ tussen aanhalingstekens. Bij mijn oriëntatie merkte ik namelijk dat een overstap vanuit de bank naar de zorg niet vaak voorkomt. Het stereotype beeld van een bankmanager versus een zorgmanager ligt blijkbaar ver uit elkaar. Toch was ik ervan overtuigd dat ik de stap moest gaan zetten. Ik kon dan zelf wel het lef hebben om anders te kiezen, nu nog een organisatie die óók het lef had om dit te doen. Een organisatie die durfde te kiezen voor een kandidaat die op basis van competenties en werkervaring -ongeacht vanuit welke sector- een aanvulling zou zijn voor het bestaande team én die vanuit andere invalshoeken zou kijken naar de ontwikkelingsvragen van de organisatie.

Zo kwam ik contact met Ingrid Venekamp. Dit naar aanleiding van de vacature ‘manager HR-Bedrijfsvoering’ bij Zorgwaard. Enerzijds begreep Ingrid na mijn toelichting, mijn verlangen tot een overstap naar de zorg, anderzijds moest ik qua persoonlijkheid en verantwoordelijkheden natuurlijk wel een passende kandidaat zijn. Ingrid toonde lef door mij als kandidaat voor te dragen. En daarna was het aan mij en uiteindelijk aan Zorgwaard. Stevige, maar zeker ook plezierige selectierondes volgden. De selectiecommissie toonde lef om anders te kiezen. Ze kozen voor de bankman die een overstap wilde maken naar de zorg.

logo Zorgwaard

Inmiddels ben ik ruim een half jaar met veel plezier en energie aan de slag bij Zorgwaard. Meerdere collega’s vroegen mij de afgelopen maanden of het geen grote overstap was, zeker zo in corona-tijd. Natuurlijk was de start hierdoor niet eenvoudig. Tegelijkertijd gaf het mij de mogelijkheid om Zorgwaard in korte tijd heel goed te leren kennen. Zo goed dat diverse collega’s mij inmiddels de terugkoppeling hebben gegeven dat het lijkt alsof ik al veel langer bij Zorgwaard werkzaam ben.

Kortom, toon lef & durf te kiezen voor meer diversiteit! Het werkt verrijkend… “

Terug naar het overzicht

Deel deze pagina in uw netwerk

Wat we schrijven …

Werving & selectie nieuws: ons vacature overzicht februari 2021

Het nieuwe jaar is begonnen, met beperkende corona maatregelen én met de start van het vaccinatieprogramma. Laten we vooral kijken naar de mogelijkheden voor dit jaar.

ingrid