Watze met & teken
  • Een effectief team in 3 dagdelen: veel enthousiaste reacties

Een effectief team in 3 dagdelen: veel enthousiaste reacties

Graag deel ik met jullie enkele enthousiaste recensies en reacties op mijn boek “een effectief team in 3 dagdelen”. Het bevestigt dat teams, coaches en leidinggevenden er daadwerkelijk mee aan de slag kunnen en er veel aan hebben!

Margreet Nordanus, coach en trainer, recensent namens managementboek: “realistisch, haalbaar, zeer praktisch…… “Een effectief team in 3 dagdelen” is plezierig om te lezen. Het is ook een boek dat ik op de stapel ‘raadplegen bij vragen’ heb gelegd, hetgeen het grootste compliment is dat ik een boek kan maken!” Zie ook: https://www.managementboek.nl.

Dorien Kerkhof, Adviseur Opleiding & Ontwikkeling ZorgAccent: “Ik ben erg onder de indruk van het boek van Watze, omdat het onderbouwde achtergrondinformatie en veel praktische tips bevat. Naar mijn idee is het een aanwinst voor iedereen die bezig is met teamontwikkeling, maar ook voor teams die zelf hiermee aan de slag willen gaan. In dit boek lijkt alles samen te komen van wat ik al wist vanuit diverse opleidingen. Zowel de inrichting van teams, teammodellen, alsook de samenwerking, communicatie en het individuele functioneren komen aan bod. Het was voor mij een feest der herkenning en ik kijk er naar uit om er mee aan de slag te gaan binnen de organisatie waar ik werkzaam ben als trainer.”

Arnold Jongenburger, zelfstandig adviseur en organisator van “Meer dan Medisch” een landelijk leertraject voor revalidatieartsen: “Bedankt voor je boekje! Ik heb het met zeer veel plezier gelezen. Het is makkelijk leesbaar en heeft een mooie toepasbaarheid. Ik heb er 14 exemplaren van gekocht om aan de deelnemers van de cursus uit te delen.”  Vera Schoenmakers "Leestip! In een ruk uitgelezen 'Een effectief team in drie dagdelen' Praktisch & nuttig! "

 Sandra, HR manager: "Leuk, praktisch en inspirerend. Leuk omdat het niet te ingewikkeld is maar voor elk team toepasbaar. Praktisch omdat er een handzaam stappenplan in staat. Inspirerend omdat ik veel nieuwe ideeën heb opgedaan. Ook als je het model niet gaat volgen. Aanrader voor iedereen die met teams te maken heeft."

Herman Berk, Interim HR- en verandermanager: “Voorbij Belbin - een héél werkbaar boek! Watze Hepkema presenteert in het boek een model om te komen tot goede samenwerking in een team. Daarbij ligt er een grote nadruk op de kwaliteit van de samenwerking zelf. De collectieve ambitie, de inrichting van het team en de individuele kwaliteiten van de teamleden beschrijft hij als beïnvloedende factoren. Het boek, of het model, doet een klemmend beroep op de deelnemers om zich kwetsbaar op te stellen, elkaar concreet feedback te geven, ervaringen te delen, man en paard te noemen en écht de diepte in te gaan. De boodschap daarin is glashelder: als je die stap als team niet neemt, niet durft te zetten, dan haal je nooit het beste uit het team. De beoogde versterking van je team blijft dan wat marginaal. Een groot deel van het boek is dan ook gewijd aan effectieve en ineffectieve teampatronen, communicatie en defensiemechanismen. De hoofdstukken over collectieve ambitie, inrichting en individuele kwaliteiten zijn aanzienlijk korter. Dat is begrijpelijk, maar vooral het hoofdstuk over de inrichting van teams smaakt naar méér. Vooral ook gezien de veel ingezette ontwikkeling richting zelfsturende teams en de toenemende tendens om organisaties te verplatten. Dat thema op zich zou al een volgend boek waard zijn! De vele concrete voorbeelden in het boek - hoe het wel moet maar ook waar het mis gaat - maken het boek leuk en makkelijk om te lezen, zonder dat het oppervlakkig wordt. Prettig is dat Watze Hepkema niet alleen een verhelderend kader en een analyse biedt, maar vooral ook een heel concreet 'recept' geeft hoe je die samenwerking daadwerkelijk kunt verbeteren. Handig zijn de overzichtjes, checklists en zelfs het basisprogramma die in het boek zijn opgenomen. Enige, bescheiden, aandachtspunt is dat je de opbouw goed moet blijven volgen: het boek kent veel opsommingen binnen rijtjes binnen overzichten. 'Een effectief team in drie dagdelen': het is misschien wat optimistisch gesteld, maar een prima handvat voor wie écht aan de gang wil met zijn team. En daarom ook beslist de moeite waard om te lezen - én ermee aan de gang te gaan!”

René Keijzer, teamcoach in de gehandicaptenzorg: "Ik vind het leuk om even te reageren op jouw boek en het artikel over feedback. Ik gebruik jouw ‘bouwstenen’ bij het coachen van teams in hun ontwikkeling naar meer zelfverantwoordelijkheid. Dat sluit goed aan bij de teams en bij mij als persoon/coach. Concreet, zonder franje, zeer herkenbaar en vooral gelijkwaardig en ‘rechtstreeks’ en natuurlijk een beetje eigenzinnig."

Ook interesse in het boek ‘Een effectief team in 3 dagdelen’? Het boek kunt u hier bestellen.

Terug naar het overzicht

Deel deze pagina in uw netwerk

Wat we schrijven …

Loopbaanklant aan het woord

MEE Nederland heeft op 1 januari jl. de transitie doorgemaakt naar MEE NL, een coöperatieve vereniging van en voor de MEE organisaties.

francine