francine
  • Een geslaagde bemiddeling bij de gemeente Den Haag door Francine van Rosmalen

Een geslaagde bemiddeling bij de gemeente Den Haag door Francine van Rosmalen

De Dienst OCW van de gemeente Den Haag, in de persoon van Matthieu van de Maarel als interim hoofd leerlingzaken, legde bij ons de opdracht neer om een nieuw hoofd leerplicht te zoeken.

Ze hadden zelf al enige tijd gezocht maar hadden de perfecte persoon nog niet gevonden: iemand die begrip heeft voor de complexiteit van de inhoud en kan sturen op resultaat. Ik was ervan overtuigd dat Saakje Bakker, één van de door ons voorgedragen kandidaten precies die combinatie in huis had. Het kostte in het begin behoorlijk wat overredingskracht om ook de klant daarvan te overtuigen. Gelukkig resulteerde dit in een kennismakingsgesprek waarbij de verwachtingen helemaal werden waargemaakt. Ook nu, na enige tijd, zijn zowel de organisatie als de kandidaat meer dan tevreden.

Ihsan Temur, Hoofd Leerlingzaken: Saakje is zeker de juiste vrouw op de juiste plek en kwam ook op de juiste tijd binnen bij Leerplicht Den Haag. En daar draait het immers om bij een geslaagde bemiddeling. Leerplicht Den Haag maakt serieuze slagen in haar verdere professionalisering. Er is veel inhoudelijk kennis en deskundigheid aanwezig binnen de afdeling rond het voorkomen en bestrijden van schoolverzuim. Het is duidelijk dat deze kennis en deskundigheid veel steviger gecombineerd moet worden met een betere bedrijfsvoering en beter gestroomlijnde werkprocessen. En dat is ook precies waar de meerwaarde van Saakje in ligt. Ik ben er van overtuigd dat de ontwikkeling van de afdeling Leerplicht met de komst van Saakje een nieuwe dimensie en een hoger tempo zal krijgen. Haar optreden in de afgelopen periode laat het ook duidelijk zien.

Saakje: “'Gelukkig keek Francine verder dan mijn cv op papier en nu zit ik alweer een half jaar bij Leerplicht. Absoluut de leukste en meest passende functie in mijn carrière!”

Terug naar het overzicht

Deel deze pagina in uw netwerk

Wat we schrijven …

Marketing in welzijn en maatschappelijke dienstverlening

Hoe staat het met de marketing in uw organisatie? Worden kansen in de omgeving systematisch in kaart gebracht en opgevolgd? En is het voor iedereen duidelijk wat de meerwaarde van uw organisatie is?