Sophie Bijloos
  • Het gesprek over diversiteit voeren

Het gesprek over diversiteit voeren

Wat zeg je tegen iemand die alleen behandeld wil worden door een vrouwelijke arts? Of iemand die niet verpleegd wil worden door iemand met een hoofddoek? Discriminatie in de zorg kan spelen van patiënt ten opzichte van zorgverlener, van zorgverlener tegenover patiënt, tussen collega’s en bij het benoemen van managers, bestuurders en toezichthouders. Dat is niet altijd erg: als vrouw zou je behoefte kunnen hebben aan een vrouwelijke arts. Maar wanneer wordt het onverdraagzaamheid? En hoe bied je als werkgever veiligheid aan je eigen medewerkers om hierover het gesprek te voeren?

De antwoorden op deze vraagstukken zijn niet zwart of wit, ze laten zich niet duiden in vastomlijnde regels. Vaak gaat het om een goed gesprek. Maar hoe initieer je dat? En hoe houd je het gesprek op gang?

Heb je zelf een vraagstuk op dit gebied waarover je wilt sparren? Wil je graag het gesprek over diversiteit voeren? Dan kan je ook contact opnemen. Zie hier een voorbeeld hoe wij kunnen helpen om in jouw organisatie de dialoog op gang te brengen en te houden.

Linkedin Ad Zorg voor diversiteit def5.

Terug naar het overzicht

Deel deze pagina in uw netwerk

Wat we schrijven …

Zorg voor diversiteit: drie noodzakelijke stappen voor bestuurders

Welke drie noodzakelijke stappen zijn belangrijk om diversiteit te omarmen? Lees de blog van Sophie Bijloos in Zorgvisie hierover.

Sophie Bijloos