watze ingrid
  • Hoe bevorder je diversiteit in je zorgorganisatie?

Hoe bevorder je diversiteit in je zorgorganisatie?

Hoe bevorder je diversiteit in je zorgorganisatie? En waarom is dat zo belangrijk? Voor welke dilemma’s kan je komen te staan als bestuurder, zorgverlener en cliënt?  

Op de dag van de diversiteit, 6 oktober, gingen Guus Bannenberg, Joris Cost Budde, Cheyenne Smaal, Marike Schoneveld, Luam Abraham en Sophie Bijloos hierover in gesprek onder leiding van Hanne Veraart. Filosofe Hannah Arendt diende hierbij als gids, omdat pluraliteit volgens haar een randvoorwaarde voor en het doel van ons handelen is.  

Wij kijken terug op een mooie sessie met een divers programma. Guus, Joris en Cheyenne deelden hun verhaal uit de dagelijkse praktijk. Sophie lichtte op een heldere wijze de filosofe Hannah Arendt toe gevolgd door een mooie verkennende dialoog met elkaar onder andere over de gelaagdheid van diversiteit.  

Via deze link kun je het hele gesprek terugkijken.  

Ben je nieuwsgierig naar de dilemma’s uit de praktijk, Hannah Arendt en heb je behoefte aan concrete tips? Lees dan de blog in Zorgvisie. Zie hier een voorbeeld hoe wij kunnen helpen om in jouw organisatie de dialoog op gang te brengen en te houden.

Uiteraard gaan we graag met je in gesprek over hoe je de dialoog in jouw organisatie kunt (blijven) voeren. Neem gerust contact met ons op als je er meer over wilt weten.

Terug naar het overzicht

Deel deze pagina in uw netwerk

Wat we schrijven …

Werving & Selectie nieuws: ons vacature overzicht oktober 2020

Ons werving & selectie nieuws ten tijde van de tweede Corona golf met aangescherpte maatregelen. Het zijn en blijven spannende tijden en ons hart gaat…

ingrid