Sophie Bijloos
  • Impact maken: missie Sophie Bijloos

Impact maken: missie Sophie Bijloos

Mijn missie is het om in het sociaal domein de bezieling terug te vinden. En zo een antwoord te geven op maatschappelijke vraagstukken. En sinds ik er actief naar zoek, ontmoet ik steeds meer mensen die zich met hart en ziel voor zorg, welzijn, onderwijs inzetten. Die mensen daag ik uit hun impact te vergroten, niet meer genoegen te nemen met de bestaande systemen en praktijken, geen pleister voor het bloeden, samen opnieuw te kijken.

Missie Sophie5

 

"Als klein meisje zat ik bijna dagelijks in de wachtkamer van de huisarts. Mijn vader had namelijk zijn praktijk aan huis. En hij had een vaste kring van (oudere) vrouwen die regelmatig langskwamen. Ze breiden kleren voor mijn poppen en vertelden verhalen. Toen ik mijn vader vroeg of ze erg ziek waren dat ze steeds maar langskwamen, zei hij: ‘ze vinden het wel gezellig’. Tegenwoordig zou dat eenzaamheid heten. Bij ons ging midden in de nacht de bel als een patiënt iets had, als we uit eten gingen was er minimaal één iemand die langsliep en nu hij de dokter toch zag begon over zijn knie of een andere kwaal. Mijn vader deed zijn werk vol bezieling. Maar in de loop der jaren nam het papierwerk toe en zag ik de bezieling van mijn vader verdwijnen.

Helaas kreeg mijn vader preseniele alzheimer en heb ik gezien wat het gebrek aan bezieling kan doen met de kwaliteit van zorg. Ook heb ik gezien wat bezieling kan bijdragen aan hoe de zorg gegeven wordt. De kleine bijzondere momenten van oprechte aandacht. Twee verzorgenden die op mijn vaders kamer hun pauze houden en tijdens het kletsen af en toe een chipje in mijn vaders mond doen, hem onderdeel maken van hun pauzemoment. Een grote glimlach op mijn vader gezicht."

Wat is jouw missie? Laat het me weten via sbijloos@bosmanvos.nl

Sophie is één van de sprekers bij onze Broedplaats voor impact in het sociaal domein - 14 oktober. Mis het niet en meld je aan om zo samen op een nieuwe manier te kijken naar de inrichting van ons sociaal domein. 

Terug naar het overzicht

Deel deze pagina in uw netwerk

Wat we schrijven …

Onze missie: maximale impact maken in het sociaal domein

Afgelopen april zijn Crista Vonkeman en Sophie Bijloos gestart met het jaarprogramma “Impact maken als directeur-bestuurder”. De 2e groep staat inmiddels ook gepland en start…

karin