ingrid
  • In voor zorg!

In voor zorg!

Twee jaar geleden besloot ik, nadat ik binnen de gezondheidszorg veel verschillende posities te hebben vervuld, om voor 'mijzelf' te beginnen.

Omdat ik toen al ingeschreven stond bij Bosman & Vos kreeg ik de uitvragen voor de verschillende In voor zorg! trajecten via e-mail toegezonden. Ik heb Bosman&Vos benaderd en gevraagd of ik hiervoor in aanmerking kwam. Ingrid Venekamp van Bosman & Vos gaf daarop positief antwoord en zij heeft mij bij het indienen van de aanbesteding heel goede ondersteuning geboden, zelfs in de weekenden kreeg ik antwoord op mijn vragen!

De samenwerking verliep zoals gezegd zeer voorspoedig en met resultaat; want bij de tweede keer was het raak, ik had mijn eerste In voor zorg! opdracht binnen. Bosman & Vos verzorgde het contract en alles wat daarmee samenhangt, alles was goed in orde.

De In voor zor! trajecten hebben een duidelijke vraagstelling vanuit de organisaties. De veranderende wetgeving en regeringsplannen die er zijn, waar op voorgesorteerd wordt door de organisatie maar later toch weer anders uitgevoerd dienen te worden, zorgen voor een lastige omgeving voor de bedrijfsvoering en een grote uitdaging voor de adviseur. Je moet als adviseur mee kunnen buigen maar tegelijkertijd ook een koers kunnen vasthouden. Binnen In voor zorg! krijg je een tranche-manager toegewezen die je daarbij ook ondersteuning en begeleiding biedt.

Een van de opdrachten is het begeleiden van bestuur en directie bij een grote interne reorganisatie. Het is ongelofelijk leuk om te doen. Binnen de organisatie mensen motiveren, bewustwording creëren, maar ook breder door te ondersteunen bij de zorginkoop en kennisdelen. Hierbij komt het aspect 'çoach' ruim aan de orde. Ook begeleid ik 3 kleine zorgorganisaties om hun bedrijfsvoering goed op orde te krijgen. Dit in de vorm van ondersteuning bij de zorginkoop, bij het indienen van subsidies, bij het samenwerken met andere partijen in de omgeving. Maar ook in de vorm van het maken van business cases om vast te stellen of bepaalde keuzes binnen de organisatie wel rendabel zijn. De begeleiding is dus heel divers en vergt vaak aanpassing door voortschrijdend inzicht. Doordat de adviseurs via In voor zorg! regelmatig bijeenkomsten en masterclasses aangeboden krijgen is er regelmatig onderling contact en wordt elkaars expertise op die manier goed benut.

Geregeld hoor ik dat men de tarieven bij de In voor zorg! trajecten veel te laag vindt. Het is misschien in klinkende euro niet veel maar aan de andere kant krijg je er wel een enorm netwerk bij, is het werk ontzettend leuk en is er een grote achterban die je steunt en raad geeft waar nodig. Dit is in geld niet uit te drukken maar in ieder geval voor mij zeer waardevol.

Met Bosman & Vos heb ik regelmatig contact. Ingrid Venekamp bezoekt mij ook op de verschillende locaties en heeft gesprekken met de tranchemanager van In voor zorg! Zo’n extra vinger aan de pols is erg prettig omdat er buiten In voor zorg! er nog iemand is die met je mee kan denken. Ik ben blij met de samenwerking met Bosman & Vos, ze zijn zeker meer dan alleen een intermediair, zijn flexibel en bereid om een extra stapje te gaan voor je.

Mocht je zelf twijfelen of je mee wilt doen aan een In voor zorg! traject, bel me dan gerust!

Anne-Mieke Krijgsman den Ouden

Terug naar het overzicht

Deel deze pagina in uw netwerk

Wat we schrijven …

Nieuwe aanwinst voor Bosman & Vos: Nicoline Franken

Nicoline Franken (1965), sinds november 2013 verbonden aan Bosman en Vos, als adviseur, recruiter en loopbaancoach.

nicoline