ingrid
  • Interim opdracht bij Stichting Kinderopvang Vianen tijdens de corona crisis, hoe werkt dat?

Interim opdracht bij Stichting Kinderopvang Vianen tijdens de corona crisis, hoe werkt dat?

Na een virtuele selectieprocedure in een snelkookpan kwam de geslaagde benoeming van interim directeur-bestuurder Mieke van der Linden tot stand. Samen met de voorzitter Raad van Toezicht: Edouard Buning blikt zij terug op de procedure en de start tijdens de coronacrisis. 

foto edouard buning2

Edouard Buning
Voorzitter Raad van Toezicht Stichting Kinderopvang Vianen (SKV):

Business as usual
"Op een zondagavond in februari mailt je directeur-bestuurder dat ze op korte termijn wil praten met de RvT om, naar later blijkt, aan te geven dat zij na een korte periode de organisatie gaat verlaten. Dan wordt de RvT aan het werk gezet en via het eigen netwerk kwam al snel de naam van Bosman & Vos boven drijven, waarbij we vooral moesten vragen naar Ingrid Venekamp. Na een eerste verkennend telefoontje eind februari was de eerste ontmoeting begin maart. Wij hadden snel door dat Ingrid precies begreep welk type interim directeur-bestuurder Stichting Kinderopvang Vianen zocht. In onze onschuld vroegen wij aan Ingrid of het realistisch was om de vacature binnen vier weken vervuld te krijgen. Daarop antwoordde zij nuchter: "Ach, soms hebben we maar 48 uur om iemand te werven en dan heb ik wel stress. Dit moet wel goed komen.". Binnen de vier weken is het gelukt en we hebben in Mieke van der Linden een prima interim directeur-bestuurder gevonden die de SKV organisatie de komende maanden gaat leiden. 

Oh ja, daags nadat we Ingrid de opdracht gaven voor het werven van een interim directeur-bestuurder kreeg Nederland te maken met de Corona crisis en de intelligente lockdown. Van de ene op de andere dag kregen we te maken met de sluiting van de reguliere kinderopvanglocaties in Vianen, openstelling van noodopvang, verplicht van huis uit werken en videomeetings met kandidaten. Toch is het wervingsproces voortvarend verlopen. Het vergde enig improvisatievermogen om een wervingsprocedure van de ene op de andere dag in een online variant mee te maken, maar mede dankzij de professionele begeleiding van Bosman & Vos is dat zonder enig probleem verlopen.” 

mieke van der linden

Mieke van der Linden
interim directeur-bestuurder Stichting Kinderopvang Vianen (SKV)

Virtuele selectieprocedure in een snelkookpan
"Stel je eens voor. De Coronacrisis heeft meedogenloos je hele agenda leeg geveegd voor de komende tijd. Je vraagt je ten diepste af hoe je toch in deze bijzondere tijd een waardevolle bijdrage aan de maatschappij kunt leveren. En dan belt daar ineens, totaal onverwacht, Ingrid Venekamp. Ik ken Ingrid van eerdere procedures in de positie als opdrachtgever en kandidaat, dus we kunnen makkelijk tot de kern komen en schakelen. Er volgde een virtuele selectieprocedure in een snelkookpan. Experimenteren met Zoom en Teams en tegelijkertijd selectiegesprekken met de RvT, het MT en de OR. Een wonderlijke kennismaking, die ook goed werkt.
Op 6 april ben ik begonnen aan de opdracht. Hoe fijn om Kinderopvang Vianen als interim directeur-bestuurder de komende tijd te mogen aansturen. Juist in deze tijd is continuïteit in de kinderopvang van groot belang en ik ben blij dat ik daaraan mijn steentje kan bijdragen!”

logo2

 

Terug naar het overzicht

Deel deze pagina in uw netwerk

Wat we schrijven …

Bosman & Vos in corona-tijd

Zoals overal, heeft het coronavirus ook bij Bosman & Vos grote impact. Alhoewel we er direct bij zeggen, het is natuurlijk niet te vergelijken met de organisaties die 'in de frontlinie' staan.