ingrid
  • Nico de Pijper deelt zijn ervaring over bemiddeling manager uit een andere sector

Nico de Pijper deelt zijn ervaring over bemiddeling manager uit een andere sector

Wat hebben specifieke benoemingen betekend voor diversiteit in de organisaties? Nico de Pijper deelt hoe hij het ervaart dat Richard de Vlaming, manager HR – bedrijfsvoering, uit een andere sector dan de zorg kwam.

diversiteit Nico de pijper voor bij artikel 2

Ingrid vroeg mij als bestuurder enige tijd terug wat de bemiddeling vanuit Bosman & Vos voor iemand uit een andere sector dan specifiek zorg, ons als zorgorganisatie heeft opgeleverd. Dit betrof toen een vacature binnen met managementteam die ontstond bij het vertrek van de manager bedrijfsvoering na een jarenlang dienstverband. Bij de verkenning is toen gesproken over het meest passende profiel en of dat nu iemand specifiek uit de zorg zou moeten zijn of juist niet. De ervaringen vanuit Bosman & Vos en onze eigen wens om nu juist te kiezen voor een sector vreemde invulling is toen als insteek gekozen. Bij het selecteren van de juiste kandidaat voor deze functie is door Bosman & Vos een selectie gemaakt van kandidaten, waarbij een aantal zoals gevraagd niet uit de zorg kwamen. Dit heeft er toe geleid dat wij op de afdeling HR en bedrijfsvoering inmiddels een manager hebben aangenomen die vanuit de Rabobank afkomstig was. Dat heeft veel nieuw elan gebracht in de organisatie. Naast een frisse blik van buiten op onze organisatie, is vooral het bedrijfsmatig denken en het procesmatig werken meer geïntroduceerd en geborgd. Dit heeft tevens geleid tot een verbreding van de kwaliteiten binnen het managementteam.

Het is goed om te zien dat deze vacature mede door de expertise van Bosman & Vos tot volle tevredenheid is ingevuld, dat is mijns inziens de toegevoegde waarde van een gedegen jarenlange samenwerking.

Terug naar het overzicht

Deel deze pagina in uw netwerk

Wat we schrijven …

Werving & Selectie nieuws: ons vacature overzicht april 2022

Zoals je van ons gewend bent zetten we graag regelmatig alle nieuwe en toekomstige vacatures, lopende procedures en vervulde functies op een rij. Veel leesplezier!

ingrid