Watze met & teken
  • Nieuw boek van Watze Hepkema: 'Een effectief team in 3 dagdelen'

Nieuw boek van Watze Hepkema: 'Een effectief team in 3 dagdelen'

Na zijn boek ‘Stoppen met leidinggeven’, dat toch wel een succes genoemd mag worden (nu de 4e druk), komt in januari 2016 het tweede boek uit van Watze Hepkema: ‘Een effectief team in 3 dagdelen’.

We hebben allemaal weleens ervaren hoe inspirerend het kan zijn om samen te werken. Wanneer we worden gedreven door eenzelfde visie en ambitie en we concrete doelen voor ogen hebben. Wanneer we het doorgaans snel met elkaar eens zijn, maar waar de discussie op belangrijke momenten ook fel kan zijn. Wanneer er een sfeer van waardering heerst. In zo’n team stimuleren teamleden elkaar en stijgen ze boven zichzelf uit. Maar vaak sluipen er allerlei verstoringen in het teamwerk, wat leidt tot een negatieve energie, traagheid, vermijding, strijd of een tunnelvisie.

Dit boek biedt managers, coaches en teams een praktische en tegelijkertijd diepgaande aanpak om tot een effectief team te komen. Het concrete stappenplan helpt teams opener, eensgezinder en slagvaardiger te worden:

  • Geen omwegen, geen testjes, maar bespreken wat er speelt;
  • Niet proberen de ander te veranderen, maar bespreken hoe teamleden beter met elkaars valkuilen om kunnen gaan;
  • Niet meegaan met individuele emoties als angst, boosheid, stress, of euforie, maar het destructieve karakter daarvan blootleggen;
  • Niet eenzijdig focussen op de samenwerking, maar ook oog hebben voor de collectieve ambitie van het team en de gehanteerde systemen en structuren;
  • Drie dagdelen, waarin het team gericht aan de slag gaat en vlot de lastige onderwerpen op tafel legt, zijn genoeg om een aanzienlijke verbetering in de samenwerking te realiseren.

Als u geïnteresseerd ben in deze publicatie kun u ons een bericht sturen. Dan krijgt u van ons weer een bericht als het boek gepubliceerd is.

Terug naar het overzicht

Deel deze pagina in uw netwerk

Wat we schrijven …

Select kijkt terug en blikt vooruit

Alweer het laatste nieuws over 2015 van Select. Dit jaar is omgevlogen met mooie en uitdagende opdrachten.

nicoline