ingrid paul
  • Bijeenkomst Zorginnovatie met Creatieve Industrie tijdens Dutch Design Week 26 oktober 2016

Bijeenkomst Zorginnovatie met Creatieve Industrie tijdens Dutch Design Week 26 oktober 2016

Twee jaar geleden ben ik als kwartiermaker Create Health begonnen om de verbinding te leggen tussen de creatieve industrie en de sector gezondheidszorg/welzijn.
De grote uitdagingen in onze sector vragen om samenwerking met andere partijen waarbij de creatieve industrie het initiatief nam om haar expertise in te zetten.

Deze mooie opdracht kreeg ik in eerste instantie van de directeur van CLICKNL, het bureau van de topsector van de creatieve industrie. Als snel sloten de topsector Life Sciences & Health en U CREATE (center of expertise van de Hogeschool van de Kunsten Utrecht en de Hogeschool Utrecht) aan. 

Samen met de verschillende vakgebieden binnen de creatieve industrie, design, ICT/media, gaming, bebouwde omgeving, erfgoed en next fashion hebben we met een groot aantal partijen in onze sector een programma ontwikkeld en middelen opgehaald om onderzoeksprojecten te financieren op deze cross-over. 

Het programma richt zich vooralsnog op drie actielijnen: langer zelfstandig functioneren met dementie, het voorkomen van overgewicht en het voorkomen van eenzaamheid bij ouderen.

In 2015 hebben we 1,5 miljoen opgehaald aan funding en dit jaar is er door ZonMw en NWO samen ruim € 3 miljoen beschikbaar gesteld. Tijdens het DRIVE Festival op 26 oktober a.s. vertelt ZonMw over de nieuwe onderzoekscall Create Health. U bent van harte uitgenodigd, hoe u zich kunt aanmelden leest u hier.

Terug naar het overzicht

Deel deze pagina in uw netwerk

Wat we schrijven …

Lopende, afgeronde en komende werving & selectie procedures

Voor NSGK, Stichting Balans en Vitras voeren we nu de gesprekken met kandidaten. Voor Incluzio hebben we in korte tijd kandidaten voor de vacature van operationeel directeur thuisdiensten geworven en geselecteerd.

nicoline