Watze met & teken
  • Voorwoord in corona-tijd

Voorwoord in corona-tijd

Veel van onze klanten staan in de frontlinie van de corona-crisis. Denk aan de zorg, het sociaal domein, de kinderopvang en het onderwijs. We horen en maken mee hoe jullie alles uit de kast halen om de crisis het hoofd te bieden. Het is ongelofelijk hoeveel energie, flexibiliteit en organisatievermogen er nu vrij komt.

En liefde, moed en inzet van de medewerkers. We leven met jullie mee en wensen jullie heel veel sterkte met wat er nu gaande is en met wat nog komt. Laat weten als we jullie kunnen helpen met tijdelijke vervanging van zieke managers/HR adviseurs, met het uitzoeken van nieuwe vraagstukken, met het opvangen van medewerkers en teams, etc.

In deze nieuwsbrief vertellen Yolanda Gagliardi, Crista Vonkeman en Paul Poortvliet over hun ervaringen met de corona crisis. Sophie Bijloos staat stil bij de spanning tussen de invoering van de wet zorg en dwang enerzijds en de corona maatregelen anderzijds. En er is, in deze wonderlijke tijd, toch nog heel gewoon, het vertrouwde vacature overzicht.

Let goed op jezelf en je collega’s. Ik verwijs graag naar een artikel van zorgvisie over de noodzaak van nazorg.
Weet dat de psychosociale ondersteuning ook landelijk wordt opgetuigd: https://www.ivp.nl/ivp-accent/zorgprofessionals

Blijf veilig en gezond. 

Terug naar het overzicht

Deel deze pagina in uw netwerk

Wat we schrijven …

Sociaal werk in corona-tijd; op afstand, waar nabijheid zo vanzelfsprekend is

Crista Vonkeman, partner bij Bosman & Vos, adviseert onder meer organisaties voor Sociaal Werk over strategie en beleid; en begeleidt bestuurders en toezichthouders in Zorg & Welzijn bij het ontwerpen van samenwerkingsmodellen en de uitwerking van governance-opgaven. Van februari tot mei 2020 is zij daarnaast parttime interim-directeur Welzijnswerk Sliedrecht.

crista