Sophie Bijloos
  • Op zoek naar een boost voor je intervisiegroep?

Op zoek naar een boost voor je intervisiegroep?

Op zoek naar een boost voor je intervisiegroep? Sophie Bijloos heeft de ethische dialoog ontwikkeld als methodiek voor intervisiebegeleiding. Onlangs begeleidde zij een intervisiegroep van zorgbestuurders. De feedback van Ernest Müter, bestuurder van het NSDSK, klinkt haar als muziek in de oren:

‘Met onze intervisiegroep van zorgbestuurders hebben we een ethische dialoog gevoerd onder begeleiding van Sophie Bijloos. Wat ik gelijk al mooi vond was de insteek. Niet ‘voor welke dilemma’s stond je?’, maar ‘wat greep je aan?’. Daarmee ga je uit je hoofd en in je hart. En als je dan een situatie onderzoekt die je aangrijpt, dan ontdek je dat daar verschillende waarden achter schuilgaan, waartussen spanning kan bestaan. De compassie met een unieke persoon versus de rechtvaardigheid van een algemene regel, bijvoorbeeld. Als bestuurder kom je al snel op de vraag hoe te handelen, maar Sophie trok het perspectief breder. Het gaat niet altijd om handelen. Soms gaat het om luisteren, om begrip tonen. Op die manier troffen we in een casus die op het eerste gezicht eenvoudig was, toch verschillende lagen aan en zagen we nieuwe opties. 

Het is zeer de moeite waard om deze verkenning te doen, zeker met zo’n prettige en competente begeleider als Sophie!’

Wil je meer weten? Bel of mail Sophie om te bespreken welke methode voor jouw intervisie het meest geschikt is.

 Intervisiebegeleiding Sophie Bijloos4

Terug naar het overzicht

Deel deze pagina in uw netwerk

Wat we schrijven …

Bosman & Vos verwelkomt 2 nieuwe collega's

We zijn blij met de uitbreiding van ons bureau met adviseurs Hanne Veraart en Marike Schoneveld en stellen hen graag voor:

sophie