Watze met & teken 1478 78 Banner
  • Training

Training

Linkedin ad training leiderschap5
Hoe laat je los, terwijl je wel verantwoordelijk bent?

In veel organisaties wordt inmiddels gewerkt met teams die in meer of mindere mate zelfstandig zijn. Verantwoordelijkheden en bevoegdheden zijn “lager” gelegd en structuren zijn aangepast. Maar de hiërarchische, betuttelende en instrumentele interactiepatronen blijken hardnekkig te zijn. Zowel bij leidinggevenden als bij medewerkers. Hoe laat je los, terwijl je wel verantwoordelijk bent? 

'Stoppen met leidinggeven' was voor mij de perfecte training: theorie gericht op eigen praktijk, veel ruimte om te oefenen en te experimenteren, zodat ik mijn eigen wijze van handelen kon doorontwikkelen. Valkuilen, maar zeker ook mijn sterke kanten krijgen aandacht. De sfeer is open en respectvol, bij Watze en Ruth ben je in goede handen. Echt een aanrader voor wie zichzelf wil ontwikkelen als leidinggevende aan de hand van het Rijnlands model.
Annemiek Kropman - manager JGZ Kennemerland

Visie op zelfsturing

In deze training gaan we eerst in op de visie op zelfsturing, ook wel het Rijnlands model genoemd en ook mooi verwoord in “Reinventing organizations” van Laloux (2016). We kijken naar wat dat in de praktijk betekent voor de strategie- en beleidsontwikkeling, de organisatiestructuur en de besluitvorming in organisaties.

Het goede gesprek

Maar de essentie van zelfsturing zit vooral in de compleet andere interactie tussen leidinggevende en (teams van) medewerkers. Gelijkwaardig en authentiek in plaats van hiërarchisch en instrumenteel. Aansluiten en luisteren in plaats van overnemen en zenden. Maar hoe doe je dat, als je je ook eindverantwoordelijk voelt en je er wel degelijk wat van vindt?
Waar het belang van gezag, beleid, structuren en regels afneemt, wordt de kwaliteit van het gesprek met elkaar nog belangrijker. Sleutelfactoren voor het goede gesprek worden ontdekt in gesprekken met een actrice.

Persoonlijke ontwikkeling

Daarmee komen we uiteindelijk bij onszelf uit. Het is lastig om het goede gesprek te voeren, als we geïrriteerd, gestressed, onzeker, afstandelijk of zonder mening zijn. Als we ons overmatig of juist te weinig verantwoordelijk voelen. We zullen stil staan bij de werking van defensiemechanismen en disfunctionele emoties bij onszelf en manieren om hier beter mee om te gaan.  

Watze Hepkema, Ruth Maas en Greet Vos zijn samen een mooie combinatie. Dompel jezelf onder in hun kennis en ervaring en je zal er naar uitkijken om het geleerde toe te passen in de praktijk. Zelf heb ik genoten van deze training. De combinatie van theorie en praktijk was erg leerzaam.
Jaap-Jan Broer, teamleider Geldloket Amersfoort

Doelgroep

Voor iedereen, die wil stoppen met leidinggeven.

Trainers

Watze Hepkema is partner bij organisatieadviesbureau Bosman & Vos. In 2007 publiceerde hij zijn boek “Stoppen met leidinggeven”. Dit boek heeft inmiddels zijn weg gevonden naar duizenden leidinggevenden en wordt nog steeds gebruikt in managementopleidingen. Hij begeleidt organisaties en traint managers in wat ook wel het Rijnlands denken wordt genoemd.

Ruth Maas is bestuurder van Zorgcentra de Betuwe en in 2019 gekozen tot Rijnlander van het jaar. Graag is zij in gesprek met de deelnemers over haar uitgangspunt dat het werk van de professionals zelf is. En wat dat in de praktijk van organiseren en leidinggeven betekent.

Greet Vos is zelfstandig trainer en trainingsactrice. Al 20 jaar onderzoekt zij in trainingen samen met Watze en de deelnemers de kunst en de kracht van gelijkwaardige en authentieke communicatie. Zij is een actrice, die niet speelt maar op natuurlijke wijze medespeler wordt.

Praktische informatie

Het gaat om een training van 2 blokken van 2 dagen  en een terugkomdagdeel:

8 en 9 juni 2020 (9 tot 17 uur)
2 en 3 juli 2020  (9 tot 17 uur)
9 oktober 2020  (9 tot 13 uur)

De leergroep telt minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers.

Kosten: € 2.175,= vrijgesteld van BTW (inclusief de lunches).

Als je meer informatie over de training wil, kun je bellen met Watze Hepkema: 06 53 20 96 78

Overtuigd van de waarde van de training voor jou? Stuur dan een mail naar secretariaat@bosmanvos.nl, o.v.v. “training leiderschap”.

Inschrijven voor deze training kan tot 1 mei 2020.

Het is mogelijk dat deze training wordt verplaatst naar het najaar i.v.m. het Corona virus.


Terug naar het overzicht

Deel deze pagina in uw netwerk

Wat we schrijven …

Op zoek naar een andere, verdiepende, manier om de jaarlijkse RvT evaluatie, het gesprek met de OR of CR of tussen bestuur en raad van toezicht vorm te geven? Moreel beraad is hiervoor zeer geschikt. Lees meer over ons aanbod.

Moreel beraad voor bestuurders en toezichthouders in de zorgsector

sophie