nicoline
  • Vernieuwing assessments en loopbaankeuze

Vernieuwing assessments en loopbaankeuze

Afgelopen tijd hebben we onze instrumenten voor selectie assessments en loopbaankeuze vernieuwd. Michelle Witsenburg en Nicoline Franken vertellen daar graag meer over.

Michelle Witsenburg: assessments

Afgelopen maanden hebben we ons assessment samen met onze leverancier van testinstrumenten, Ixly, nog eens tegen het licht gehouden. De testbatterij op zichzelf hebben we slechts op een enkel onderdeel aangepast. De door ons gebruikte instrumenten voor het meten van de intellectuele vaardigheden en van persoonlijkheidskenmerken zijn nog steeds de standaard op dit gebied. We hebben alleen het proces verregaand gedigitaliseerd, waardoor kandidaten veel testen thuis kunnen maken en we allerlei testen flexibel kunnen aanbieden, soms met geautomatiseerde rapportages. Op kantoor doen we dan alleen nog het competentiegerichte interview, de rollenspelen, eventueel enkele korte hertesten om zeker te weten, dat de kandidaat zelf zonder hulp de testen thuis heeft gemaakt en het uitgebreide nagesprek. In het nagesprek bespreken we niet alleen de resultaten, maar ook de manier, waarop de kandidaat zich verder kan ontwikkelen. Zodat het assessment niet alleen relevant is voor de opdrachtgever, maar ook voor de kandidaat zelf. Het rapport ontvangt de kandidaat weer in zijn eigen digitale omgeving. Leuker kunnen we het niet maken, maar hopelijk wel gemakkelijker! Volgens onze leverancier lopen we nu voorop in Nederland als het gaat om het afnemen van assessments.

Nicoline Franken: loopbaankeuze en “personality at work”

Regelmatig staan we voor nieuwe loopbaankeuzes. Voor de vraag, wat we belangrijk vinden in ons leven, waar ons hart naar uitgaat, waar onze talenten liggen, aan welke volgende stap we toe zijn.  Bosman & Vos ondersteunt mensen hierbij middels coachingsgesprekken, testen en huiswerkopdrachten.
Sinds ruim een jaar, maken we daarbij gebruik van een nieuw instrument, namelijk  "personality at work”. Deze test is gebaseerd op de NEO, één van de meest betrouwbare persoonlijkheidstesten, en geeft een uitgebreide beschrijving van persoonlijkheidskenmerken en daarbij passende loopbaanrichtingen. Daarnaast gebruiken we “personality at work talent scan” voor een zogenaamde nul meting. Waar staan de medewerkers nu en waar zit hun groeipotentieel? Waarin kunnen ze zich nog ontwikkelen in hun huidige of nieuwe rol? Medewerkers en opdrachtgevers zijn erg enthousiast over de scherpe en complete analyse, die ze in korte tijd krijgen.

Terug naar het overzicht

Deel deze pagina in uw netwerk

Wat we schrijven …

Crista Vonkeman boekt succes tijdens één van haar opdrachten als interim-directeur

Volgens interim-directeur Crista Vonkeman is de strijdbijl bij Servanda inmiddels begraven en heeft het geen zin om achterom te kijken.

crista