sophie
  • Wat hebben zorgbestuurders met wentelteefjes te maken?

Wat hebben zorgbestuurders met wentelteefjes te maken?

wentelteefjes2Hand in hand stond ik met mijn tweejarige dochter voor de glazen omheining ‘opa bakkebaard’ te zingen. Aan de andere kant van het glas hield zijn verpleegkundige mijn vaders hand vast. Hij leek een klein knikje te geven. Ik vroeg hoe het ging. De verpleegkundige antwoordde: ‘goed, we hebben gelukkig geen besmettingen... en we hebben vandaag wentelteefjes gegeten’. Geen besmettingen, dat is mooi. Maar die wentelteefjes, die bleven de rest van de dag in mijn hoofd zitten. Wat zal papa hebben genoten. Midden in corona-tijd, gewoon wentelteefjes eten, wat een traktatie. Dat is goede zorg. 

 

Maar hoort dat eigenlijk wel bij wat wij verstaan onder zorgverlening? En welke rol heeft genot in het bepalen wat goede zorg is? Filosoof Albert Camus beargumenteerde dat ons leven juist zin krijgt door geluksmomenten zoals deze.
Op 25 mei om 20 uur filosofeer ik live over dit thema met zorgbestuurders Christel Deckers en Ernest Müter over deze vragen. Bekijk alvast deze voorproef!

Meld je aan voor deze live youtube uitzending via mail (deelname is kosteloos).

Terug naar het overzicht

Deel deze pagina in uw netwerk

Wat we schrijven …

Werving & selectie nieuws: ons vacature overzicht mei 2020

Inmiddels gebruiken we al 7 weken beeldbellen, Zoom en Teams om te communiceren, zowel intern als extern. We hebben procedures volledig omgebouwd naar virtuele selectierondes.

ingrid