francine
  • (Zelf)vertrouwen herwinnen hoef je niet alleen te doen

(Zelf)vertrouwen herwinnen hoef je niet alleen te doen

Er zijn van die momenten dat je merkt dat je tegen dezelfde soort dilemma’s aanloopt. Het duurt misschien even voor je het als dilemma benoemt, maar als het gevoel er steeds vaker is, dan stapelt het op.

We maken het allemaal wel eens mee: een collega die je irriteert, een leidinggevende waar je je niet prettig bij voelt, de werkdruk die je als te hoog ervaart of een onbestemd gevoel van spanning dat je bekruipt. Dit alles kan verlammend werken, zorgen voor slapeloze nachten of een scherpe manier van communiceren. Dan kan je heel veel dingen doen zoals ander werk zoeken, minder gaan werken, boos worden, je terugtrekken, maar ook er over praten.

Er over praten zet de boel in beweging. Dit kan met iemand in de directe omgeving, maar het is ook zinvol gebleken om juist iemand van buiten het eigen circuit te betrekken bij je gedachtes, je handelen en je wensen. Iemand die objectief is en aandacht heeft. Een coach die doorvraagt, je stil laat staan bij de waarheid en relevantie van je gedachten, die je spiegelt. Een coach die je ondersteunt bij het omgaan met de situaties die je niet bevallen. Een ander kun je niet veranderen, je eigen gedrag wel. En het boeiende is dat een ander dan vaak mee verandert.

Tijdens coachgesprekken zoom ik in op jouw proces: wat maakt dat je zo reageert, welke gedachte en/of ervaring ligt er aan ten grondslag. Welk patroon herken je? Hoe herken je dat je hierin verzeilt raakt? Wat is het effect? Wat zou je willen? Wat belemmert je om te doen wat je graag zou willen? Ik kan je helpen om inzicht te krijgen in je verdedigingsmechanismen en afweerpatronen en je zicht te bieden op alternatieven. Om een beeld te krijgen hoe dit gaat deelt een coachingskandidaat haar ervaring:

"Op een maandagochtend na mijn vakantie ging het mis. Er knapte iets na het onder ogen krijgen van mijn uitpuilende mailbox en op dat moment raakte ik de grip op mezelf kwijt. Ik, de manager die altijd de emoties onder controle had, belde in tranen mijn directeur op dat ik het niet meer kon. Opgebrand tot aan mijn enkels, weggezogen in chaos en niet meer in staat tot afstand nemen en adequaat handelen. Lastig toegeven; maar dit kon ik alleen en op eigen kracht niet meer oplossen. Na een eerste periode van rust heb ik bij Bosman & Vos aangeklopt en ben ik een coaching traject aangegaan met Francine van Rosmalen. Een reeks van bijzondere gesprekken, zo open en veilig dat een louterend proces van herkenning en erkenning op gang kwam. Soms pijnlijk maar wel heel verhelderend. Het luisteren, de adviezen en kennis van Francine waren voor mij bijzonder verrijkend. De vriendelijke oordeel loze vragen leidden tot nieuwe inzichten en wegen. De persoon van Francine met haar oprechte betrokkenheid en zorg maakte dat de gesprekken met haar houvast boden: het waren de plankjes onder mijn voeten om door het moeras te komen. Ze brachten mij weer in contact met mijn eigen kracht. Ik kan weer verder!"

Wil jij meer kunnen vertrouwen op je eigen gevoelens, verlangens en inzichten en dit vertalen in effectiever gedrag? Neem dan contact op met Francine van Rosmalen.

Terug naar het overzicht

Deel deze pagina in uw netwerk

Wat we schrijven …

De kwaliteit van de voorspelbaarheid: de rol van de Raad van Toezicht in het sociaal domein

Bosman & Vos en Geelkerken Linskens Advocaten organiseerden op 13 april jl. een boeiende werksessie over de rol van de Raad van Toezicht in het…