Zorg voor diversiteit
Wat zeg je tegen iemand die alleen behandeld wil worden door een vrouwelijke arts? Of iemand die niet verpleegd wil worden door iemand met een hoofddoek? Discriminatie in de zorg kan spelen van patiënt ten opzichte van zorgverlener, van zorgverlener tegenover patiënt, tussen collega’s en bij het benoemen van managers, bestuurders en toezichthouders. Dat is niet altijd erg: als vrouw zou je behoefte kunnen hebben aan een vrouwelijke arts. Maar wanneer wordt het onverdraagzaamheid? En hoe bied je als werkgever veiligheid aan je eigen medewerkers om hierover het gesprek te voeren?
De antwoorden op deze vraagstukken zijn niet zwart of wit, ze laten zich niet duiden in vastomlijnde regels. Vaak gaat het om een goed gesprek. Maar hoe initieer je dat? En hoe houd je het gesprek op gang?
Bij Bosman & Vos denken we mee met organisaties over dit onderwerp. Bovendien vieren we op 6 oktober de Dag van diversiteit door met elkaar over dit onderwerp in gesprek te gaan via Zoom. In aanloop naar 6 oktober voeren we gesprekken met bestuurders, toezichthouders, artsen, specialisten, verpleegkundigen, verzorgenden en patiënten hierover. Ben je bereid om jouw mooie voorbeeld, bijzondere casus of dilemma voor 6 oktober met ons te delen? En vind je het leuk om op 6 oktober met ons in gesprek te gaan over dit onderwerp? Dan horen we graag van je. Doel is dus om elkaar te inspireren en stimuleren. Zo leren we van elkaar en kunnen we samen bijdragen aan inclusieve zorginstellingen. Uitgenodigd zijn zorgverleners, managers, bestuurders en toezichthouders. Deelname is gratis.
Heb je zelf een vraagstuk op dit gebied waarover je wilt sparren? Wil je graag het gesprek over diversiteit voeren? Dan kan je ook contact opnemen. Zie hier een voorbeeld hoe wij kunnen helpen om in jouw organisatie de dialoog op gang te brengen en te houden.