Watze

Training Stoppen met Leidinggeven

Hoe laat je los, terwijl je wel verantwoordelijk bent?

In veel organisaties wordt inmiddels gewerkt met teams die in meer of mindere mate zelfstandig zijn. Verantwoordelijkheden en bevoegdheden zijn “lager” gelegd en structuren zijn aangepast. Maar de hiërarchische, betuttelende en instrumentele interactiepatronen blijken hardnekkig te zijn. Zowel bij leidinggevenden als bij medewerkers. Hoe laat je los, terwijl je wel verantwoordelijk bent? 

'Stoppen met leidinggeven' was voor mij de perfecte training: theorie gericht op eigen praktijk, veel ruimte om te oefenen en te experimenteren, zodat ik mijn eigen wijze van handelen kon doorontwikkelen. Valkuilen, maar zeker ook mijn sterke kanten krijgen aandacht. De sfeer is open en respectvol, bij Watze en Ruth ben je in goede handen. Echt een aanrader voor wie zichzelf wil ontwikkelen als leidinggevende aan de hand van het Rijnlands model. Annemiek Kropman - manager JGZ Kennemerland

Watze Hepkema, Ruth Maas en Greet Vos zijn samen een mooie combinatie. Dompel jezelf onder in hun kennis en ervaring en je zal er naar uitkijken om het geleerde toe te passen in de praktijk. Zelf heb ik genoten van deze training. De combinatie van theorie en praktijk was erg leerzaamJaap-Jan Broer, teamleider Geldloket Amersfoort

Visie op zelfsturing

In deze training gaan we eerst in op de visie op zelfsturing, ook wel het Rijnlands model genoemd en ook mooi verwoord in “Reinventing organizations” van Laloux (2016). We kijken naar wat dat in de praktijk betekent voor de strategie- en beleidsontwikkeling, de organisatiestructuur en de besluitvorming in organisaties.

Het goede gesprek

Maar de essentie van zelfsturing zit vooral in de compleet andere interactie tussen leidinggevende en (teams van) medewerkers. Gelijkwaardig en authentiek in plaats van hiërarchisch en instrumenteel. Aansluiten en luisteren in plaats van overnemen en zenden. Maar hoe doe je dat, als je je ook eindverantwoordelijk voelt en je er wel degelijk wat van vindt? Waar het belang van gezag, beleid, structuren en regels afneemt, wordt de kwaliteit van het gesprek met elkaar nog belangrijker. Sleutelfactoren voor het goede gesprek worden ontdekt in gesprekken met een actrice.

Persoonlijke ontwikkeling

Daarmee komen we uiteindelijk bij onszelf uit. Het is lastig om het goede gesprek te voeren, als we geïrriteerd, gestressed, onzeker, afstandelijk of zonder mening zijn. Als we ons overmatig of juist te weinig verantwoordelijk voelen. We zullen stil staan bij de werking van defensiemechanismen en disfunctionele emoties bij onszelf en manieren om hier beter mee om te gaan. 

Doelgroep

Voor iedereen, die wil stoppen met leidinggeven.

Trainers

Watze Hepkema is partner bij organisatieadviesbureau Bosman & Vos. In 2007 publiceerde hij zijn boek “Stoppen met leidinggeven”. Dit boek heeft inmiddels zijn weg gevonden naar duizenden leidinggevenden en wordt nog steeds gebruikt in managementopleidingen. Hij begeleidt organisaties en traint managers in wat ook wel het Rijnlands denken wordt genoemd.

Ruth Maas is bestuurder van Zorgcentra de Betuwe en in 2019 gekozen tot Rijnlander van het jaar. Graag is zij in gesprek met de deelnemers over haar uitgangspunt dat het werk van de professionals zelf is. En wat dat in de praktijk van organiseren en leidinggeven betekent.

Greet Vos is zelfstandig trainer en trainingsactrice. Al 20 jaar onderzoekt zij in trainingen samen met Watze en de deelnemers de kunst en de kracht van gelijkwaardige en authentieke communicatie. Zij is een actrice, die niet speelt maar op natuurlijke wijze medespeler wordt.

Praktische informatie

De training vindt plaats op 2, 9 oktober en 4 november. De werktijden zijn van 09.00 tot 17.00 uur.

We werken in een kleine leergroep in een grote ruimte op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.

De kosten bedragen € 1.850,= vrijgesteld van BTW (inclusief de lunches en het boek “Stoppen met leidinggeven”).

Als je meer informatie over de training wil, kun je bellen met Watze Hepkema: 06 53 20 96 78

Overtuigd van de waarde van de training voor jou? Stuur dan een mail naar secretariaat@bosmanvos.nl, o.v.v. “training stoppen met leidinggeven”.

Inschrijven voor deze training kan tot 1 september 2020.

 


Deel deze pagina in uw netwerk

Wat we schrijven …

Twijfelaars nemen de beste beslissingen

Midden in corona-tijd, gewoon wentelteefjes eten, wat een traktatie. Dat is goede zorg. Maar hoort dat eigenlijk wel bij wat wij verstaan onder zorgverlening? En welke rol heeft genot in het bepalen wat goede zorg is? Filosoof Albert Camus beargumenteerde dat ons leven juist zin krijgt door geluksmomenten zoals deze. Op 25 mei filosofeerde Sophie Bijloos live over dit thema met zorgbestuurders/toezichthouder Ernest Müter en Christel Deckers.

sophie