nathalie 1514 88 Banner

Werving en selectie van toezichthouders

Schaalvergroting, marktwerking en regelgeving vraagt om modernisering en professionalisering van het toezicht in het sociaal domein.

De roep om nieuwe toezichthouders is groot. De tijd van coöptatie ligt achter ons. Iedere zich zelf respecterende branche beschikt over een heldere Governance Code. De nieuwe generatie toezichthouders bestaat uit capabele vrouwen en mannen, die hun sporen aantoonbaar verdiend hebben. Die beschikken over het vermogen om de verschillende rollen van toezichthouder niet alleen uit elkaar te houden, maar daar ook mee te spelen. Over het vermogen om “afstand” te houden zonder het contact met wat er in de onderneming speelt, te verliezen. Capabele vrouwen en mannen met specifieke deskundigheden en een grote mate van betrokkenheid bij het werkgebied van de maatschappelijke instelling waar zij toezicht houden. Omdat we al sinds 1994 advieservaring hebben in het brede veld van zorg, wonen en welzijn kennen wij dergelijke capabele en betrokken mannen en vrouwen vaak al jaren. Recent bemiddelden wij voorzitters en leden voor diverse organisaties in het sociaal domein.

Graag ondersteunen wij uw raad bij zowel de analyse (en aanpak) van de door u gewenste ontwikkeling van het toezicht, als bij het zoeken naar geschikte kandidaten voor uw raad. Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op. U kunt zich hier inschrijven als toekomstig toezichthouder.


Deel deze pagina in uw netwerk

Wat we schrijven …

Toezichthouden - Transitie & Transformatie

Op 3 november organiseerden we een symposium over toezicht houden in tijden van transitie en transformatie. Ruim 65 toezichthouders uit het brede sociale domein waren…

ingrid