hanne 1445 77 Banner

Hanne Veraart

Ik werk altijd vanuit de verbinding met inhoud en het doel, maar met een sterk oog voor de ‘mens’ binnen en buiten de organisatie.

Door mijn brede ervaring in het bedrijfsleven en bij innovatieve startups in het maatschappelijke domein heb ik geleerd om goed te kijken naar wat een organisatie nodig heeft, waar en op welke manier je de beste talenten kan vinden en hoe mensen, strategie en visie onlosmakelijk verbonden zijn. Deze kennis en ervaring zet ik graag in als (HR) adviseur, sparringpartner of interim cultuur- of verandermanager op vraagstukken rondom organisatiecultuur, recruitment, betrokkenheid en productiviteit van medewerkers en de ontwikkeling van mens en organisatie. 

Met mijn energie en enthousiasme ben ik goed in staat om een bruisende organisatiecultuur neer te zetten. Mensen omschrijven mij als een echte verbinder: betrokken, creatief, oplossingsgericht, integer en een goede luisteraar. Ik heb oog voor trends, een toekomstgerichte blik en een voorliefde voor innovaties. 

Ik vind het belangrijk dat de cultuur en structuur van de organisatie ook echt aansluiten bij de missie, visie en kernwaarden. Om dit goed te onderzoeken en vorm te geven werk ik graag samen met alle disciplines en niveaus in de organisatie zodat we met elkaar bouwen aan toekomstbestendige, mensgerichte organisaties die middenin de maatschappij staan.

Terug naar het overzicht

Deel deze pagina in uw netwerk

Wat we schrijven …

Benoeming van acht (8) nieuwe teamleiders in Het Oogziekenhuis

Het Oogziekenhuis Rotterdam heeft in 2019 haar besturingsmodel aangepast. Als gevolg van deze aanpassing ontstond de - voor Het Oogziekenhuis - nieuwe functie van RVE teamleider. Een functie met hele specifieke competenties op hele verschillende werkgebieden. Intern konden onvoldoende kandidaten gevonden worden. Bosman & Vos bood de helpende hand waarna, ondanks Corona, de benoeming van acht nieuwe RVE teamleiders volgde!

nicoline