sophie

Sophie Bijloos

Een rode draad in mijn werkzame leven is het samen creëren van maatschappelijke meerwaarde. Kenmerkend is mijn persoonlijke betrokkenheid en het creëren van een open dialoog. Ik combineer juridische, organisatiekundige, beleidsmatige en wetenschappelijke expertise.

Minder protocollen en regels, meer waardering voor zorgprofessionals en meer ruimte om te leren. Dat zorgt voor bevlogen en goede zorg. Daar zet ik mij voor in. Om bevlogen zorg te blijven bieden terwijl de kosten door onder meer vergrijzing en het langer blijven leven met aandoeningen toenemen, moedig ik aan om te dromen, te durven en te doen.
Als bestuursadviseur, interim-bestuurssecretaris, projectleider en onderzoeker in de zorg vertaal ik wet- en regelgeving naar zinvolle bijdragen aan de te leveren zorg. Bijvoorbeeld bij het organiseren van inspraak van medewerkers en cliënten, het bepalen van de koers, het ontwikkelen van innovatieve organisaties en het hebben van aandacht voor personeel. Door medewerkers ruimte te bieden, ontstaan innovatieve ideeën en maatwerk. Ik studeerde af in geschiedenis, wijsbegeerte en rechten en promoveerde bij de Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De publiekssamenvatting van mijn proefschrift: "Building a License to lead" kunt u hier downloaden.

Terug naar het overzicht

Deel deze pagina in uw netwerk