Sophie Bijloos
Voor ieder incident een nieuwe regel, druk met de waan van de dag, een politieke context waar de visie lijkt onder te sneeuwen en verantwoording afleggen centraal staat, weinig ruimte voor reflectie en een oprecht gesprek. De struikelblokken van veel zorgbestuurders en zorgorganisaties. Herken je dit? Voel je de regeldruk knellen? En heb je behoefte aan impact hebben, ondernemerschap, ruimte voor leren en beter worden, een cultuur van veiligheid en kwetsbaarheid en waarin ruimte is voor 100% eerlijke feedback? Ik onderzoek tegengeluid en institutionaliseer olifantenpaadjes.
Hoe?
Er is niet een waarheid, een goede manier van handelen. Van mij krijg je geen model. Kenmerkend is mijn persoonlijke betrokkenheid en het creëren van een open dialoog. We werken samen om uit te zoeken wat in jouw organisatie werkt. Ik bied mogelijkheden, alternatieven en inzichten. Ik daag je uit je eigen adviseur te worden. Verschil te leren opzoeken en in te zetten, functioneel tegen te hangen.
Wat mij kenmerkt, is dat ik over een aantal paradoxale eigenschappen beschik:
- ik ben luchtig en ook bloedserieus/gedegen;
- Ik ben objectief, maar heb ook een mening/visie;
- Ik ben een ondernemer/doener, maar ook een beschouwer;
In mijn werk zet ik deze paradoxen in door tegen te hangen: bij ondernemers breng ik beschouwing, bij onderzoekers visie, bij overbelaste organisaties luchtigheid.
Wie ik ben
Ik help zorgbestuurders en -directeuren om maximale impact te hebben in de zorg. Ik ben partner bij Bosman & Vos. Ik evalueer en professionaliseer raden van toezicht en bestuur en ben in die hoedanigheid aangesloten bij het evaluatorennetwerk van de NVTZ. Ik werk als filosofe, onderzoeker, spreker en gespreksbegeleider. En ik ben als intervisiebegeleider ingeschreven bij de NVZD. Ik studeerde af in geschiedenis, wijsbegeerte en rechten en promoveerde bij de Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) van de Erasmus Universiteit Rotterdam.