Adviseur kwaliteit en projecten (24-32 uur) NVA Utrecht

Sluitingstermijn

Organisatie

De Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie (NVA) is een vereniging van, voor en door anesthesiologen. De ruim 2400 leden van de NVA vormen een krachtig collectief. De vereniging vormt al bijna 70 jaar het platform om als anesthesiologen, vanaf de opleiding tot voorbij het pensioen, het vakgebied vorm te geven en verder te ontwikkelen. Hiertoe behartigt de NVA de wetenschappelijke en beroepsmatige belangen van anesthesiologen en bevordert opleiding en de kwaliteit van de anesthesiologie. De NVA heeft dan ook veel contact met stakeholders zoals collega wetenschappelijke verenigingen, de Federatie Medisch Specialisten, de inspectie, zorgverzekeraars, het Zorginstituut en VWS.

De Ledenraad ziet toe op de uitvoering van de strategie door het bestuur. Het bestuur bestaat uit vijf anesthesiologen die naast hun werk als anesthesioloog veel tijd besteden aan verenigingsaangelegenheden. Het bestuur wordt daarbij geadviseerd en ondersteund door commissies, secties en projectgroepen. Het bureau van de NVA vormt hierin de coördinerende spil.
De leden van de NVA ontvangen het laatste nieuws over ontwikkelingen binnen het vakgebied, bijvoorbeeld nieuwe richtlijnen. De NVA hanteert ledentarieven voor onder meer de cursussen en examens, kwaliteitsvisitaties en congressen/ symposia. Ook kunnen de leden terecht bij de NVA vertrouwenspersoon en het kennis- en dienstverleningscentrum van de federatie, bijvoorbeeld in geval van arbeidsrechtelijke kwesties.   

Bij de NVA zijn 8 medewerkers werkzaam in verschillende functies zoals algemene ondersteuning, beleids-, project- en communicatiemedewerker. Wegens een loopbaanstap van de huidige adviseur is deze vacature ontstaan.

De Functie

Binnen deze veelzijdige functie van, projectleider, beleidsadviseur en netwerker in één maak jij het verschil voor de leden van de NVA.
Je voorziet de leden van de laatste ontwikkelingen binnen hun vakgebied op het gebied van richtlijnen en kwaliteitsvisitatie, medisch inhoudelijke vragen verwijs je door. Vragen van leden zoals bijvoorbeeld: wat zijn de ontwikkelingen met betrekking tot een specifieke richtlijn, en binnenkort word ik gevisiteerd, wat moet ik nu doen? Beantwoord je door het antwoord uit te zoeken en terug te koppelen zowel schriftelijk als telefonisch. Je bent hierbij kritisch op de inhoud en gericht op de relatie.
Als beleidsadviseur en projectleider zorg je ervoor dat de uitvoering van de commissies en de verschillende projecten overeenkomen met het beleid. Hiervoor maak je gebruik van je overtuigingskracht, het opwekken van vertrouwen en je energieke instelling. Jij bent er om de leden voor te lichten, te adviseren en te bewegen.

Als medewerker kwaliteit adviseer je de commissies kwaliteitsvisitatie en richtlijnen/kwaliteitsdocumenten. Je bereidt besluitvorming voor en zorgt voor continuïteit. Je vertegenwoordigt de vereniging in overleggen met stakeholders, zoals collega wetenschappelijke verenigingen. Je overziet de verschillende activiteiten van de vereniging en voorkomt tegenstrijdigheid. Je bent mede verantwoordelijk voor de uitvoering van het strategisch plan, dit doe je door het schrijven van plannen van aanpak, verschillende projecten te initiëren, te coördineren en uit te voeren. Daarnaast zorg je voor de aanvraag, monitoring en verantwoording van subsidies.

Het Profiel

Je beschikt over een goede pen, je bent politiek/bestuurlijk sensitief en je hebt de drive om zaken te verhelderen en te verbeteren.
Je bent in staat om op basis van complexe informatie meerdere concepten en of scenario’s te presenteren. Naast dit analytisch inzicht ben je ook een initiator en aanpakker. Je bent praktisch ingesteld en goed geïnformeerd over actuele maatschappelijke en politieke ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Wat jij mee brengt, zijn netwerkvaardigheden, visie en bestuurssensitiviteit. Je bent optimistisch, sociaal sterk en functioneert het best in een klein team.

  • WO werk- en denkniveau (stevige kandidaten met HBO+ werk- en denkniveau worden van harte uitgenodigd te reageren);
  • Enkele jaren werkervaring binnen een beleidsmatige functie;
  • Uitgebreide kennis van de zorg;
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
  • Ervaring met projectmatig werken en zelfstandig projecten kunnen uitvoeren;
  • Een uitgesproken dienstverlenende houding;
  • Hands on mentaliteit;
  • Affiniteit met de beroepsgroep;
  • Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen;
  • Bereidheid om maandelijks avondvergaderingen bij te wonen.

 

Aanbod en procedure

De functie is ingeschaald in schaal 5 van de regeling arbeidsvoorwaarden KNMG. Het maximum salaris bedraagt € 4.907,= bruto per maand bij een fulltime aanstelling van 40 uur. Bij een fulltime dienstverband heb je recht op 26 verlofdagen per jaar, de vakantiegelduitkering bedraagt 8,33%. Ook ontvang je een eindejaarsuitkering van 2,5%.Er is een goede pensioenregeling van toepassing. Flexibel werken behoort in overleg tot de mogelijkheden, reiskosten worden vergoed.
Aanstelling is in eerste instantie voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
Je kunt tot en met donderdag 8 augustus 2019 op deze functie reageren (middels Word documenten) via www.bosmanvos.nl.
De intakegesprekken bij ons bureau in Rijswijk worden gevoerd op vrijdag 9 en maandag 12 augustus. De eerste ronde gesprekken bij de NVA worden op donderdag 15 augustus gevoerd, de tweede ronde gesprekken op dinsdag 20 augustus. Een (case)assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. De procedure wordt begeleid door Ingmar Wielenga.


Deel deze pagina in uw netwerk