ingrid

Adviseur Zorg en Welzijnsbeleid CNV Connectief (36 uur) Utrecht

Sluitingstermijn

Organisatie

CNV Connectief is dé vakvereniging van en voor mensen in het onderwijs, bij de overheid, de publieke diensten en zorg & welzijn. Zij komt op voor iedereen die werkt, gaat werken, werk zoekt of gewerkt heeft in de publieke sector.

CNV Connectief wil haar 120.000 leden versterken in hun werk. Door hen te adviseren, te verbinden, te inspireren in hun ontwikkeling en hun (collectieve) belangen te behartigen. CNV Connectief draagt bij aan een rechtvaardige samenleving waarin iedereen tot zijn recht komt en hanteert kernwaarden als verbinding, bescherming en ontwikkeling. Zij is deskundig, ondernemend, vernieuwend en betrokken. Medewerkers van CNV Connectief zoeken in hun werk altijd de verbinding met de ander; op de werkvloer, aan de onderhandelingstafel, in de vakvereniging en in de samenleving.

CNV Connectief maakt een verandering door van onderhandelaar naar netwerker en het werkveld verplaatst zich van de vergadertafel naar de werkvloer. Het contact met de dagelijkse praktijk waar de leden en doelgroepen werken moet voorop staan. Hierdoor staat de bond veel dichter bij de klant, is meer zichtbaar op de vloer en zorgt zo actief dat ze weet wat er leeft. Dat resulteert in betere aansluiting bij vragen over beroep en beroepsinhoud, positionering en toegevoegde waarde van de bond. Dit vraagt van de werkorganisatie een andere houding: ken je klant, praat de taal en doe wat je zegt; verleen je diensten 'met een hart' en wees gericht op het vergroten van maatschappelijk draagvlak en relevantie.

In verband met deze nieuwe koers is er ruimte voor een ander type beleidsadviseur. We zijn daarom op zoek naar proactieve adviseur met kennis van de sector zorg en welzijn.

De Functie

Als adviseur voor het zorg- en welzijnsbeleid volg je de ontwikkelingen in het veld en de wet- en regelgeving vanuit de overheid. De onderwerpen die spelen gaan over arbeidsmarkt en werkgelegenheid, flexibel werk en de wet- en regelgeving die hier mee te maken heeft, over arbeidsvoorwaarden, werkdruk, het opstellen van een sociaal plan, het anders inrichten van de cao, e.d. In het kader van de nieuwe aanpak betekent het dat je in het veld je licht opsteekt waar behoefte aan is, waar knelpunten liggen voor medewerkers in de uitvoering van hun werk. Je herkent signalen die per regio spelen en richt projecten in  om er mee aan de slag te gaan.

Je bent de spin in het web tussen de diverse partijen en onderwerpen. Je neemt het initiatief op de inhoudelijke onderwerpen en zoekt de samenwerking zowel binnen de bond als er buiten, zodat werknemers merken dat de bond voor hen opkomt. Zowel waar het gaat om inhoudelijk de professionals te ondersteunen in het zwaarder worden van hun werk als rand voorwaardelijk op politiek niveau. En daar waar het sectoren overstijgt en een integrale aanpak op zijn plaats is.

Je verwoordt je bevindingen op heldere manier, zowel in een beleidsadvies als via sociale media. Je werkt nauw samen met collega en leidinggevende en stemt af over prioriteiten en ontwikkelingen.

Het Profiel

Heb je passie voor onderwerpen rond arbeid en inkomen en heb je aantoonbare ervaring op het terrein van arbeidsmarktbeleid, opleidingen en ontwikkelingen, met kennis van het sociaal domein, dan is dit een mooie kans om je op die terreinen in de breedte voor in te zetten. We zijn op zoek naar een ondernemende adviseur, die meedenkt en met nieuwe ideeën komt. Iemand met ervaring op HR gebied en in staat is om beleid te schrijven en te profileren.

Je laat op informele wijze leiderschap zien, bent analytisch en gedreven. In deze politiek/bestuurlijke omgeving moet je proactief zijn en met een open instelling en politiek inzicht adviseren. Je hebt overzicht, weet de juiste verbindingen te leggen en neemt daar het initiatief toe. Je staat stevig in je schoenen, bent verbaal sterk en overtuigend zonder te polariseren. Wel vanuit de intentie om gezamenlijk tot het gewenste resultaat te komen.

Je bent flexibel en hebt plezier in het spel dat gespeeld wordt, doordat je in staat bent om te relativeren, Hierdoor blijf je de uitdaging zien, ook als het proces wat moeizamer verloopt. Je bent energiek, in staat zelfstandig te werken en zeker ook gericht op samenwerking.

We zoeken kandidaten met:

  • een voltooide relevante HBO of WO opleiding en minimaal WO denkniveau;
  • minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met adviseren;
  • ervaren in het initiëren en begeleiden van projecten;
  • sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Verder ben je:

  • innovatief;
  • een netwerker;
  • enthousiast;
  • nieuwsgierig;
  • zelf organiserend denken en handelen;
  • positief ingesteld.

Aanbod en procedure

Het maximale maandsalaris bedraagt bij de opstart maximaal € 4.575,= bruto op basis van een 36-urige werkweek afhankelijk van opleiding en ervaring. Het CNV heeft een gunstige pensioenregeling en opleiding en ontwikkelmogelijkheden. Het betreft een dienstverband voor de periode van één jaar met uitzicht op vast dienstverband. Je reacties zijn welkom tot 18 maart 2018. De gesprekken bij Bosman & Vos (Rijswijk) starten in de week van 19 maart. Een (case)assessment maakt onderdeel uit van de procedure. Voor vragen kan je contact opnemen met of een bericht sturen naar Francine van Rosmalen fvanrosmalen@bosmanvos.nl. Je CV met motivatie (bij voorkeur een Word document) zien we graag tegemoet.


Deel deze pagina in uw netwerk