francine

Creatieve Gebiedsmanager (32 uur) IJmuiden

Organisatie

Stichting Socius Maatschappelijk Dienstverleners ondersteunt, begeleidt en adviseert mensen die dat nodig hebben op het gebied van opvoedingsproblemen, schulden, eenzaamheid, problemen met instanties, verwerking van verlies en mantelzorgvraagstukken. Met 75 medewerkers helpt Socius hulpvragers de regie over hun leven (terug) te nemen. Ze doen dat door zowel individuele begeleiding als groepswerk/cursussen aan te bieden aan de 7000 klanten, die variëren van jong tot oud.
Socius is actief in de gemeenten Heemskerk, Beverwijk, Uitgeest, Castricum en Velsen en heeft een totale omzet van ongeveer € 4 miljoen. Drie gebiedsmanagers sturen de teams in de diverse gemeentes aan. Zo is er een gebiedsmanager voor de gemeente Heemskerk, een voor de drie gemeentes Castricum, Beverwijk en Uitgeest en een voor de gemeente Velsen. Naast de reguliere dienstverlening zijn er sociale wijkteams ingesteld waarin medewerkers van Socius vertegenwoordigd zijn. Dit biedt kansen om verder te bouwen aan een integrale dienstverlening. Daarnaast is Socius bezig om zelforganisatie door te voeren, zodat er nog meer creativiteit en eigen regie vanuit de teams benut kan worden. Voor het team Velsen geldt bovendien dat ze onlangs verhuisd zijn naar een nieuwe locatie in IJmuiden met flexplekken, in een verzamelgebouw. Dit maakt onderlinge contacten eenvoudiger en geeft mogelijkheden tot snelle afstemming en nieuwe dienstverlening met andere de gebruikers binnen het pand. Om de werkprocessen in goede banen te leiden en Socius goed te profileren in het werkgebied, zijn we namens Socius op zoek naar een creatieve en betrokken manager voor de gemeente Velsen. De gemeente Velsen bestrijkt het werkgebied IJmuiden, Velsen Noord- en Zuid, Santpoort Noord en Zuid. Driehuis, Spaarndammerpolder en Velserbroek.

 

De Functie

Als gebiedsmanager in de gemeente Velsen stuur je 25 medewerkers aan. Dit zijn algemeen- en schoolmaatschappelijk werkers, sociaal raadslieden, ouderenadviseurs, mantelzorgondersteuning, medewerkers van de formulierenbrigade en van de administratie. Je bent integraal verantwoordelijk en stuurt dus de op kwaliteit van personeel, financiën en facilitair. Je bent de schakel tussen strategie en praktijk. Je vertaalt signalen naar kansen en verbindt externe ontwikkelingen aan interne mogelijkheden. Intern vraagt teambuilding op dit moment aandacht, naast de ontwikkeling naar zelf-organiseren. De steeds veranderende vraag binnen het werkveld vraagt om een meer projectmatige vorm van werken, waarin je de projecten begeleidt en coördineert in termen van ontwikkeling, investering en uitvoering. Je speelt creatief in op vragen en doet suggesties voor en/of initieert nieuwe werkvormen. Je onderhoudt externe contacten met de vertegenwoordigers van de gemeente en collega organisaties. Enerzijds om goed af te stemmen over de mogelijkheden in samenwerking, anderzijds om de organisatie goed te profileren en onderscheidend te zijn en blijven. Er zijn nu 3 sociale wijkteams en de verwachting is dat dit verder groeit qua inzet en uren. Je zorgt dat de afstemming klopt, de communicatie helder is en medewerkers tot bloei komen in deze nieuwe samenstelling. Je stimuleert je teams de kansen te zien en te pakken. Dit past goed in het kader van zelforganisatie, maar ook bij het profileren en ondernemen, bij de co-creaties en het benutten van je eigen creativiteit. Je zet Socius op de kaart met oog voor het nieuwe en behoud van het goede. Je durft buiten het traditionele te denken en te doen, waardoor zich nieuwe mogelijkheden voordoen. Uiteraard zorg je dat de financiering en personele inzet steeds passend is bij initiatieven en projecten.

Je maakt actief onderdeel uit van het MT en legt verantwoording af aan de directeur/bestuurder.

 

Het Profiel

Je beschikt over HBO+ werk- en denkniveau, kennis van het sociaal domein en minimaal 5 jaar ervaring met het leidinggeven aan professionals. Je hebt ervaring met de ontwikkeling van zelforganiserende teams en het proces van eigen kracht en profilering als professional. Je hebt een bedrijfskundige blik en weet die te combineren met een mens- en ontwikkelingsgerichte stijl van leidinggeven. Je bent ondernemend en hebt een aanstekelijk enthousiasme, dat je niet alleen naar je team weet uit te dragen, maar ook naar de gemeente en samenwerkingspartners. Je hebt ervaring met het doorvoeren van veranderingen, bent doortastend en weet mensen in beweging krijgen, dankzij je heldere manier van communiceren. Je bent resultaatgericht en doet dat vanuit verbinding met het team. Je neemt de procesbegeleiding van teambuilding serieus en stuurt op zelfstandigheid in het bewaken van de bedrijfsvoering. Vanuit het proces van zelforganisatie ondersteun je ook het organiseren van ieders eigen ontwikkeling, uiteraard afgestemd op complementaire vaardigheden binnen het team.
Om een goed vertegenwoordiger te zijn van de organisatie heb je de volgende competenties nodig:
  • Strategisch en analytisch.
  • Planmatig.
  • Creatief en verbindend.
  • Besluitvaardig en oordeelsvorming
  • Transparant en toegankelijk.

 

Aanbod en procedure

Het salaris is conform cao Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening, in schaal 11 met een maximum van € 4.681 bij een 36-urige werkweek. Er wordt in eerste instantie een jaarcontract geboden met uitzicht op vast dienstverband. Je reactie is welkom tot en met 13 maart 2016. De gesprekken bij ons op kantoor in Rijswijk vinden plaats in de week van 14 maart. De eerste ronde selectiegesprekken bij Socius zijn op maandagochtend 21 maart. De procedure wordt begeleid door Francine van Rosmalen. Vragen kan je tot en met 3 maart stellen en daarna bij Bart van der Neut, directeur van Socius.
Je CV met motivatie zien we graag via onze website: www.bosmanvos.nl/vacatures.


Deel deze pagina in uw netwerk