ingrid

Directeur (32-36 uur) Soest

Sluitingstermijn

Organisatie

Stichting Balans is de welzijnsorganisatie voor Soest en Soesterberg. 22 betaalde krachten en 145 vrijwilligers organiseren allerlei activiteiten voor jong en oud en ondersteunen bewonersinitiatieven. Zo dragen zij bij aan een sociaal leefklimaat waarin iedereen prettig kan wonen, werken en spelen. Ze schenken extra aandacht aan de inwoners die dit minder goed zelf kunnen. Ze stimuleren kinderen en jongeren tot een gezonde en kansrijke levensstijl en dragen bij aan de ontwikkeling van de sociale vaardigheden van de deelnemers.
                                                                                                                         
De activiteiten richten zich vooral op:
 • kinderen (stimuleren talentontwikkeling, sociaal gedrag, omgang met dieren en milieu);
 • jongeren (stimuleren en creëren van kansen, een gezonde levensstijl, advies en coaching als het mis dreigt te gaan);
 • volwassenen (versterken van sociale verbanden, zelfredzaamheid en zelforganisatie);
 • samenlevingsopbouw (versterken van leefbaarheid):
 • vrijwilligerswerk (matchen van vraag en aanbod). 
Balans heeft een goede reputatie en een stevige en zichtbare positie. Collega organisaties en andere partijen zien Balans als dé partij als het gaat om jeugd-, jongeren- en opbouwwerk. De organisatie is financieel gezond en heeft geïnvesteerd in een moderne en zakelijke cultuur. De omzet van Balans is
+ € 1,5 miljoen. In verband met de pensionering van de huidige directeur zoeken wij voor Balans een nieuwe directeur.
 

De Functie

De nieuwe directeur handhaaft en verstevigt de positie die Balans inneemt en ziet en verzilvert nieuwe kansen. Het is de kunst om het mooie te behouden en er een nieuwe en eigen inkleuring aan te geven. Concreet betekent dit:
 • Positionering van Balans in de breedste zin van het woord: neem het grote netwerk over en onderhoud het goed (o.a. gemeente, politie en diverse zorgorganisaties); ken de doelgroepen, weet wat die nodig hebben en weet dat te agenderen; zorg ervoor dat ze zichtbaar zijn en serieus genomen worden.
 • Bedrijfsvoering: verantwoordelijk zijn voor financiën en personeel. Zorg dat Balans financieel gezond blijft en dat er een sluitende begroting is. Vergroot de medewerkersbetrokkenheid en ontwikkel het aanwezige talent.
 • Organisatie ontwikkeling: naast pensionering van de huidige directeur, zal ook de adjunct directeur vertrekken. Benut de ruimte om opnieuw te bekijken wat Balans nodig heeft. Implementeer een nieuwe directie- en organisatie-inrichting die past bij de huidige ontwikkelingen van Balans. Zorg ervoor dat de vrijwilligers zich gezien voelen en dat het vrijwilligerspotentieel effectiever wordt ingezet.
 • Inhoudelijke beleidsontwikkeling: hierin ben je de eindverantwoordelijke trekker en benut je de kracht van in- en externe samenwerking. Intensiveer de inhoudelijke samenwerking met andere partijen, kijk wat je samen kan betekenen voor de doelgroep; zie de kansen om nieuwe opdrachten op het werkterrein binnen te halen.
 • Ontwikkelen samenwerking: zoek actief zoeken naar en ontwikkelen de mogelijkheden om samen te werken met organisaties die actief zijn in hetzelfde werkveld en/of gerelateerde werkvelden (politie, ouderenorganisaties, vrijwilligersorganisaties etc.)
Je legt verantwoording af aan het bestuur op afstand.
 

Het Profiel

We zoeken kandidaten met:
 • een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau en een academisch werk- en denkniveau;
 • ruim 5 jaar managementervaring, recent opgedaan in een organisatie waar je integraal verantwoordelijk was en hebt gewerkt voor en/of werd gefinancierd door gemeenten;
 • visie op de ontwikkelingen in het sociaal domein;
 • veel affiniteit met bestaande problematiek en de betrokken doelgroepen van Balans;
 • financieel en bedrijfsmatig inzicht;
 • de ambitie en potentie om eindverantwoordelijkheid te dragen.
Ervaring met het werken met vrijwilligers is een pré. Je communiceert helder, benoemt zaken en bent concreet. Je schakelt makkelijk van strategisch naar operationeel, van jongerenwerk naar financiën, van de cliënt naar de wethouder en van de stip op de horizon naar de realiteit van alle dag. Je herkent je in onderstaande competenties:
Ambassadeur
Beïnvloedend vermogen
Politiek/bestuurlijke sensitiviteit
Omgevingsbewustzijn
Samenbindend vermogen
Sociaal ondernemer
Leiderschap
Resultaatgericht en besluitvaardig
 

Aanbod en procedure

Het salaris bedraagt maximaal € 5.849,= bruto per maand (schaal 13 cao WMD) bij 36 uur. Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract. Je kunt tot 19 september 2016 reageren via onze website. De intakegesprekken bij Bosman & Vos worden in de week van 26 september en 3 oktober gevoerd. De gesprekken bij Balans vinden plaats in oktober. Een (case)assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. De procedure wordt begeleid door Ingrid Venekamp van Bosman & Vos.

Solliciteer direct

 

 


Deel deze pagina in uw netwerk