ingrid

Directeur Welzijn & Zorg 36 uur (Den Haag)

Organisatie

ASB/Steva is een organisatie die twee stichtingen omvat, de Algemene Stichting Bejaardenzorg (vastgoed en personeel) en Steva (welzijn en zorg). Deze bieden gecombineerde zorg-, woon- en welzijnsvoorzieningen op twee locaties in de stad Den Haag, de Centra Carel van den Oever en Bezuidenhout. Daarnaast beheert ze de exploitatie van zeven seniorenwoningcomplexen, waar ze diensten aan levert. Wonen en zorg zijn op deze manier gescheiden. De organisatie heeft circa 300 aanleunwoningen, biedt plaats aan 200 cliënten intramurale zorg en heeft een omzet van € 13 miljoen. ASB/Steva hanteert hoge normen van gezonde bedrijfsvoering en kwaliteit van zorg. Nieuwbouw van de beide centra is één voorbeeld van de ambities van de organisatie. Ruim 200 medewerkers leveren een bijdrage aan de doelstelling van de organisatie: dat ouderen zo plezierig en gezond mogelijk kunnen leven, zelfstandig kunnen wonen en de regie kunnen voeren over het eigen leven. Dit betekent dat ze oog hebben voor de eigen gewoonten, privacy en leefstijl van de klant. De medewerkers moedigen de klant aan om actief na te denken over wat hij wil en bieden faciliteiten aan, die aansluiten bij de wensen van de klant. Aandacht, verantwoordelijkheid en betrouwbaarheid zijn de kernwaarden die hierbij centraal staan. 
 
Om in te spelen op de huidige ontwikkelingen is besloten om de organisatie op een andere manier in te richten. In het najaar start de transitie naar zelfregulerende teams. Deze teams bedienen de 3 gedefinieerde klantgroepen (bewoners die psychogeriatrische, psychische of somatische zorg nodig hebben). Ieder team (van maximaal 30 medewerkers) wordt aangestuurd door een teamleider. De teams krijgen een eigen budget, gaan roosteren en zelf de regie voeren. De teamleiders worden aangestuurd door de directeur welzijn en zorg. Voor deze nieuwe functie zoeken wij kandidaten.

De Functie

De directeur welzijn en zorg is integraal verantwoordelijk voor:
 • Het direct aansturen van de teamleiders en indirect van 110 FTE in het primair proces.
 • Het ondersteunen van de teamleiders in de transitie naar de zelfregulerende teams.
 • Optimale en kosteneffectieve zorg- & en dienstverlening.
 • Het initiëren van projecten om de bevordering van gezond ouder worden en zelfzorg te realiseren.
 • Het meedenken over de strategische koers in het directieteam.
 • De bevordering van kwaliteit en innovatie.
 • Het onderhouden van het netwerk op tactisch niveau (gemeenten, woningcorporaties, welzijnsorganisaties, 1e lijns zorg etc.).
 • Het participeren in woonservice wijken en maken van afspraken over de samenhang van welzijn, zorg en wonen in de wijk.
 • Het doorontwikkelen van de kernwaarden zodat ze in- en extern herkenbaar worden.
In eerste instantie ligt de nadruk op het interne verandertraject, na verloop van tijd zal deze meer verschuiven naar de externe rol. U rapporteert aan de bestuurder en bent lid van het directieteam.

Het Profiel

Voor deze nieuwe functie zoeken we kandidaten met een verpleegkundige achtergrond (voorkeur A, B en Z), minimaal 5 jaar managementervaring (bij voorkeur opgedaan in de ouderenzorg en op het niveau van locatiemanagement) en academisch werk- en denkniveau, het liefst aangetoond met een relevante opleiding. U weet wat er speelt op de werkvloer én u bent in staat om veranderingen te realiseren. Uiteraard passen de kernwaarden van de organisatie - aandacht, verantwoordelijkheid en betrouwbaarheid - bij u. U combineert implementatiekracht met een vermogen om te verbinden.
Verder zijn deze competenties herkenbaar:
 • Resultaatgericht
 • Ondernemend en innovatief
 • Schakelen op operationeel, tactisch en strategisch niveau
 • Communicatief sterk
 • Extravert
 • Initiatiefrijk
 • Klantgericht
 • Gericht op samenwerken
 • Overzicht houden
Als u gelooft in de visie van ASB op welzijn en zorg en een groot zorghart hebt, is dit een mooie uitdaging.

Aanbod en procedure

Het salaris is afhankelijk van ervaring en opleiding en bedraagt maximaal € 5.990, 57 (fwg 70 CAO VVT). In eerste instantie wordt een jaarcontract aangeboden;bij gebleken geschiktheid wordt dit daarna omgezet naar een contract voor onbepaalde tijd. Informatie over de functie kunt u opvragen bij Ingrid Venekamp. De inschrijftermijn voor deze functie sluit op 12 november. De intakegesprekken bij het bureau vinden plaats tussen 13 en 22 november. De selectiegesprekken bij de organisatie vinden na 28 november.

Deel deze pagina in uw netwerk