nicoline

Directeur/bestuurder Dennenheuvel (32 uur) Hilversum

Organisatie

Herstellingsoordvereniging Dennenheuvel (Dennenheuvel) is een professionele zorgorganisatie die in verenigingsvorm een zorghotel exploiteert. Dennenheuvel zorgt al meer dan 109 jaar voor revalidatie en herstel op een aangename locatie. Cliënten worden op maat begeleid bij hun herstel. De 11.000 leden van de vereniging van Dennenheuvel kunnen met voorrang gebruik maken van de zorg van Dennenheuvel en komen in bepaalde gevallen in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten. Dennenheuvel biedt drie zorgproducten: HZ - herstelzorg, ZVZ - ziekenhuis verplaatste zorg en GRZ - geriatrische revalidatie zorg. In 2013 had Dennenheuvel een omzet van circa 4 miljoen euro. De enig(e) directeur/bestuurder van Dennenheuvel wordt ondersteund door een manager bedrijfsvoering en een teammanager zorg en services. Bij Dennenheuvel werken 64 medewerkers en is er een capaciteit van 40 bedden.

De Functie

Een voorname uitdaging voor de nieuwe directeur/bestuurder is de organisatie verder te veranderen naar een moderne, toekomstgerichte en marktgerichte organisatie. Het tijdig anticiperen op en meebewegen met nieuwe wet- en regelgeving is erg belangrijk. Daarnaast zijn ook het onderhouden en het vergroten van het ledenbestand en het aangaan van nieuwe en verrassende verbindingen speerpunten. Van de directeur/bestuurder wordt verwacht dat hij/zij makkelijk contact legt met relevante externe partijen en waar nodig actief samenwerking zoekt met andere organisaties. De directeur/bestuurder onderhoudt de contacten met de banken en zorgverzekeraars. Hij/zij werkt aan het versterken van de financiële positie en is in staat de interne processen te optimaliseren.

De directeur/bestuurder is als statutair bestuurder eindverantwoordelijk voor onder meer de aansturing van de organisatie, de bedrijfsvoering, de kwaliteit van zorg en de tevredenheid van de leden. Hij/zij stuurt externe partijen aan, die deeltaken van de organisatie structureel uitvoeren middels SLA's. Samen met het managementteam draagt de directeur/bestuurder zorg voor een uitstekende kwaliteit van zorg en een goed HRM-beleid.

De directeur/bestuurder is de gesprekspartner van en legt verantwoording af aan de raad van toezicht. Tevens is er een verantwoordingsrelatie met de ledenraad over het te voeren beleid en bij belangrijke besluiten binnen de vereniging.

Het Profiel

Bosman & Vos zoekt voor Dennenheuvel een ervaren directeur of ervaren (locatie)manager die meerdere malen de (eind)verantwoordelijkheid voor organisaties heeft gedragen en gewend is in een complex veld van wetgeving en partijen te opereren. U heeft veel ervaring met het optimaliseren van organisatorische processen en het verbeteren van de financiële positie. Daartoe heeft u uitstekend financieel inzicht, bedrijfskundige ervaring en kunt u goed onderhandelen.

U bent representatief en communicatief en daardoor in staat samenwerkingen op organisatorisch niveau aan te gaan en te bestendigen evenals de band met de leden en overige cliënten.

Als stevige manager, besluitvaardig en doortastend, kunt u rust, orde en continuïteit bieden. U bent in staat om aanpassingen in de organisatie soepel te laten plaatsvinden en positief onder de aandacht te brengen. Als allround directeur/bestuurder wordt van u verwacht dat u kunt schakelen op operationeel, tactisch en strategisch niveau en dat u pragmatisch denkt en handelt. U bent ondernemend en kunt de diverse gremia van de vereniging - zoals de ledenraad en de cliëntenraad - inspireren.
 
Kerncompetenties en functie-eisen
 • HBO-WO werk- en denkniveau met een bedrijfskundige achtergrond;
 • gedegen en bewezen financiële vaardigheden;
 • sterk op bedrijfsvoering en (verbetering van) processen;
 • affiniteit met de zorg, bij voorkeur in een gelijkwaardige positie;
 • aantoonbare ervaring en/of affiniteit met hospitality, hotellerie en/of horeca is een pré;
 • strategisch inzicht;
 • in staat om als eindverantwoordelijke in een solopositie effectief te zijn;
 • goed ontwikkelde onderhandelingsvaardigheden;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift;
 • politiek-bestuurlijk sensitief;
 • ervaring met het werken met een raad van toezicht, ledenraad, cliëntenraad en ondernemingsraad;
 • in staat om leden te behouden en het ledenbestand te vergroten;
 • in staat om nieuwe samenwerkingen te onderzoeken en te anticiperen op de ontwikkelingen in de markt en in wet- en regelgeving;
 • in staat tot het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten;
 • ondernemend;
 • zorgvuldig, integer, open en eerlijk met vleugje humor.

Aanbod en procedure

De functie is voor 32 uur per week. De arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de zwaarte van de functie. In eerste instantie wordt een jaarcontract aangeboden. De inschrijftermijn voor deze vacature sluit op 8 augustus 2014.
De procedure wordt begeleid door Nicoline Franken van Bosman & Vos. De eerste gesprekken vinden plaats van 11-15 augustus op het kantoor van Bosman & Vos in Rijswijk. Na selectie worden de cv's gepresenteerd aan de opdrachtgever op maandag 18 augustus waarna er gesprekken plaatsvinden op 20 augustus bij Dennenheuvel. Een case-assessment maakt deel uit van de procedure en zal plaatsvinden op 28 augustus.

Uw cv met motivatie zien we graag via onze website: www.bosmanvos.nl/vacatures

Deel deze pagina in uw netwerk