francine

Ervaren beleidsadviseur (32-36 uur) Utrecht

De Functie

Als beleidsadviseur arbeidsmarktbeleid van de vakcentrale kijk je met een nieuwsgierige blik naar de plannen van de overheid en ontwikkelingen in het veld. Je volgt het beleid van de overheid en werkgevers op de voet ten aanzien van onderwerpen zoals arbeidsmigratie, werkgelegenheid, flexibel werk en de wet- en regelgeving die hier mee te maken heeft. Je stelt je proactief op ten aanzien van de kabinetsvoorstellen en bent in staat om het opgestelde beleid te interpreteren en te vertalen naar gevolgen voor werknemers. Je bedenkt alternatieven, onderbouwt ze met argumenten en adviseert het bestuur hierover. Je ontwikkelt CNV standpunten en vertegenwoordigt het CNV in de Haagse beleidscircuits als het gaat om de werkgelegenheid voor jong en oud. Je bent alert op profileringskansen voor het CNV en voorziet je collega's van communicatie/persvoorlichting van relevante standpunten en informatie. Je adviseert het bestuur en de bonden over de consequenties ten aanzien van het geheel van maatregelen voortvloeiend uit het regeerakkoord en tussentijdse wijzigingen daarop. Je vertegenwoordigt de vakcentrale in bijvoorbeeld de SER en de Stichting van de Arbeid. Uiteraard heb je contacten met andere werknemersorganisaties, werkgeversorganisaties, ambtenaren.
Op basis van je voorwerk, door je kennis, het genereren van ideeën met direct betrokkenen, analyseren van (beleids)documenten en het ontwikkelen van beleidsvisies stel je beleidsnotities op. Uiteraard houd je continu contact met je leidinggevende, je collega's en de verantwoordelijk bestuurder en stem je af over dossiers en de urgentie ervan.
Kortom je hebt er zichtbaar plezier in om te acteren in de polder als gezicht van het CNV.

Het Profiel

Heb je passie voor onderwerpen rond arbeid en inkomen en heb je aantoonbare ervaring op het terrein van arbeidsmarktbeleid, dan is dit een mooie kans om je op die terreinen in de breedte voor in te zetten. Je hebt een academische opleiding (economisch en/of juridische is een pré) en minimaal vijf jaar relevante werkervaring, bij voorkeur opgedaan in een politiek/bestuurlijke omgeving. Je hebt actuele kennis van arbeidsmarktvraagstukken en kan de relevante ontwikkelingen vertalen naar gevolgen op economisch gebied. Je bent analytisch sterk en houdt ervan constant te schakelen tussen het grotere perspectief en het naadje van de kous. Je beschikt over zeer goede schriftelijke - en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden. Je bent in staat om signalen zodanig om te zetten in beleidsvoorstellen, dat het kansen biedt voor het CNV om zich stevig te profileren. Je hebt het vermogen om snel te schakelen op een breed scala van onderwerpen, zoals arbeidsmigratie, flexibel werk, werkgelegenheid, aanpak schijnconstructies.. Je hebt een open, collegiale, deskundige en persoonlijk betrokken stijl van werken. In deze politiek/bestuurlijke omgeving moet je proactief zijn en met een open instelling en politiek inzicht  adviseren. Je presenteert je standpunt op heldere wijze en met overtuigingskracht. Je bent flexibel en staat stevig in je schoenen. Je hebt plezier in het spel dat gespeeld wordt en bent in staat om te relativeren, waardoor je de uitdaging blijft zien, ook als het proces wat moeizamer verloopt. Je bent energiek, in staat zelfstandig te werken en zeker ook gericht op samenwerking. Je bent gemotiveerd om vanuit een christelijk-sociale maatschappijvisie een actuele invulling te geven aan deze functie, dan wel bereid je deze visie eigen te maken.

Aanbod en procedure

Het salaris bedraagt maximaal € 4.777,= bruto per maand op basis van 36 uur. In eerste instantie wordt een jaarcontract aangeboden. Dat wordt bij goed functioneren omgezet in een contract voor onbepaalde tijd. De inschrijftermijn voor deze vacature sluit op 25 september 2015. De eerste gesprekken vinden plaats op 28 en 29 september op ons kantoor in Rijswijk. De gesprekken bij het CNV vinden half oktober plaats.
Voor vragen kan je contact opnemen met Francine van Rosmalen.
Je CV met motivatie zien we graag via onze website: www.bosmanvos.nl/vacatures

Deel deze pagina in uw netwerk