francine 1483 80 Banner

Gedreven manager psychiatrie voor doelgroep Korsakov (32-36 uur) Beekbergen

Sluitingstermijn

Organisatie

Atlant is een ambitieuze zorgorganisatie, waar de visie om ruimte te geven aan bewoners en cliënten centraal staat. Letterlijk ruimte, kijkend naar de opzet van de locaties en figuurlijk de ruimte om jezelf te zijn. En dat geldt ook voor de medewerkers. Atlant is een ondernemende organisatie met diverse doelgroepen en woonvormen. Vanuit 9 locaties (5 woonzorgcentra en 4 verpleeghuizen in Apeldoorn en Beekbergen) bieden ongeveer 1200 medewerkers, aangestuurd door 20 managers, wonen, zorg en welzijn aan oudere mensen, aan mensen met het syndroom van Korsakov, mensen met de ziekte van Huntington, mensen met dementie of mensen die Chronisch Psychiatrische Verpleeghuiszorg (CPV) nodig hebben. Voor de specifieke doelgroepen Korsakov en Huntington bezit Atlant het predicaat Topcare. Dit predicaat staat voor topzorg aan mensen met complexe aandoeningen die langdurig zorg nodig hebben. Atlant is aangesloten bij het Universitair Netwerk Ouderenzorg en doet wetenschappelijk onderzoek naar de complexe aandoeningen, geeft kennis door en koppelt scholing voor de medewerkers aan de onderzoeksbevindingen. De bevlogenheid die binnen de organisatie aanwezig is om kwetsbare mensen te ondersteunen komt voort uit de visie dat ieder mens prachtig is en zichzelf moet kunnen zijn. Dat vraagt dus ook telkens weer een unieke en individuele benadering: met elkaar zoeken naar de beste manier om bewoners een aangename leefomgeving en optimale zorg te bieden. Samenwerking is een groot goed binnen de organisatie. In het afgelopen jaar is een aantal diensten gecentraliseerd en onderlinge afstemming is nog belangrijker geworden. Als het gaat om Korsakov, dan is Atlant al meer dan 40 jaar betrokken bij de ontwikkeling van de begeleiding aan mensen die tot deze doelgroep behoren. Dit gebeurt op de locatie Markenhof. We zoeken voor deze locatie een gedreven manager, die enthousiast is over de doelgroep en bij wil dragen aan het optimaal faciliteren van medewerkers en verder ontwikkelen van de expertise.

De locatie Markenhof

Op deze locatie wonen mensen met het syndroom van Korsakov. Verdeeld over vier buurten (Marken Noord, Oost, Zuid en West) wonen per buurt 30 bewoners. In Marken Buiten, de vijfde buurt, zijn er 16 bewoners vanwege de kleinschalige opzet. De bewoners hebben een eigen kamer met sanitair; met zeven of acht andere bewoners deelt men een huiskamer en keuken. Met ondersteuning van de medewerkers doen bewoners zoveel mogelijk zelf: boodschappen doen, koken, hun eigen kamer schoonhouden en de gemeenschappelijke huiskamer en keuken schoonmaken. Veel bewoners gaan dagelijks aan het werk in het Dag Activiteitencentrum (DAC) of nemen deel aan georganiseerde activiteiten. Per buurt is er ongeveer 18 fte aan medewerkers. Je stuurt als manager wonen zorg welzijn twee buurten aan.

De Functie

Je bent integraal verantwoordelijk, stuurt 2 teams aan met totaal ongeveer 35 fte en bent samen met je collega managers verantwoordelijk voor de locatie. Je zorgt dat medewerkers optimaal hun vak uitoefenen door ze ruimte te geven zich te ontwikkelen, te reflecteren op hun handelen en hiervan te leren. Je biedt kaders waar nodig en weet mensen met elkaar te verbinden. Je koppelt de ervaringen van medewerkers aan onderzoek en vice versa. Je houdt jezelf op de hoogte van landelijke ontwikkelingen en je overlegt met behandelaren en collega-managers. Je wilt blijven bouwen aan nieuwe mogelijkheden om het welzijn van bewoners continu te verbeteren. Dankzij jouw inbreng en samenwerking met andere disciplines krijgt het expertisecentrum verder vorm. Medewerkers faciliteer je het beste uit zichzelf te halen, verantwoordelijkheid te nemen en niet alleen goed voor de bewoners te zorgen, maar ook voor zichzelf. Je zorgt dat medewerkers mee kunnen bewegen met de cliënt en begrenzen waar moet. Zo ondersteun je hen zo zelfstandig mogelijk te werken en afwegingen te maken die passen bij de situatie.
Extern onderhoud je contacten over onderzoek om de aanwezige expertise nog verder te verbeteren. Daarnaast zorg je dat de expertise bekend is bij collega instellingen, zodat de kennis ook daar ingezet kan worden.
Uiteraard bewaak je de kosten en zorg je dat de bedrijfsvoering klopt, waarbij je rekening houdt met de verschillende financieringsstromen. Je hebt aandacht voor de medewerkers en bewoners, waardoor je goed op de hoogte bent van persoonlijke mogelijkheden en wensen. Kwaliteit is hier een automatische afgeleide van. Je gaat dus voor resultaat met oog voor de mens.

Het Profiel

Je bent enthousiast over en hebt hart voor de doelgroep. Je bent nieuwsgierig en leergierig naar hoe het wooncomfort nog verder verbeterd kan worden. Je ambities gaan verder dan de gebaande paden en dus wil je (samen)werken aan creatieve verbeteringen. Binnen de pdca-cyclus heb je niet alleen aandacht voor plan en do, maar ook voor check en act. Samen met je collega-managers stem je af over ontwikkelingen op de locatie en help je mee verder te bouwen aan Topcare. Dat betekent dat je je verdiept in de specifieke kwaliteitscriteria en je team begeleidt hieraan te voldoen. Je bent in staat om, met aandacht voor de mens, kaders te stellen en resultaat te boeken. Je werkt procesmatig en houdt oog voor de langere termijn.
Verder heb je:

  • een afgeronde HBO-opleiding
  • minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring
  • ervaring in de GGZ
  • ervaring met ontwikkelingsgericht leidinggeven
  • goed reflecterend vermogen
  • energie en lef
  • creatieve en innovatieve geest

Aanbod en procedure

Atlant biedt een interessante functie binnen een ambitieuze organisatie die gaat voor ontwikkeling en samenwerking. De functie is ingeschaald in FWG 60 (CAO VVT), het bijbehorende salaris bedraagt maximaal € 4.583,96 bruto per maand op fulltime basis (36 uur).
We zijn benieuwd naar je motivatie en CV en ontvangen deze graag (bij voorkeur als Word-document) viaonze website. Reacties zijn welkom t/m 10 oktober 2019.

De intakegesprekken bij ons bureau in Rijswijk worden gevoerd in de week van 14 oktober 2019. De selectierondes bij Atlant vinden eind oktober plaats. Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract aangeboden. De procedure wordt begeleid door Francine van Rosmalen, adviseur Bosman & Vos, bereikbaar via 070-3072980.


Deel deze pagina in uw netwerk