ingrid

Hoofd P&O 28 - 32 uur

Organisatie

Onze opdrachtgever, Raster in Deventer, is een brede welzijnsorganisatie (440 medewerkers verspreid over 40 locaties) en biedt kinderopvang, kinderwerk, jongerenwerk, opbouwwerk, ouderenwerk, opvoedingsondersteuning en peuterspeelzaalwerk in de gemeente Deventer. De gemeente heeft ruim 98.000 inwoners met een grote diversiteit. De medewerkers van Raster zetten zich in voor een leefbare samenleving voor en door iedereen. Hiermee willen zij bereiken dat mensen actief en zelfstandig kunnen meedoen in de maatschappij. Iedereen moet daarvoor de kansen en ondersteuning krijgen, ongeacht leeftijd, achtergrond en omstandigheden. Het zijn de medewerkers die de kwaliteit van het werk en de tevredenheid van de klanten bepalen. De organisatie wordt gedreven door kwaliteit, betrokkenheid, een sociaal karakter en professionaliteit en medewerkers doen met trots en kracht hun werk. Ze heeft een vooraanstaande rol als het gaat om innoverende projecten en ondernemerschap en staat daar ook landelijk om bekend.

De markt voor kinderopvang en het welzijnsveld zijn sterk in beweging. Raster wil inspelen op deze veranderingen, vernieuwend zijn, maar bovenal professionele diensten verlenen. Het P&O beleid moet daar de randvoorwaarden voor creëren. De divisiemanagers zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van het personeelsbeleid. P&O is de afdeling die het personeelsbeleid ontwikkelt en de managers ondersteunt bij de uitvoering. De afdeling P&O bestaat naast het hoofd uit 2 personeelsadviseurs, 2 medewerkers salarisadministratie en 2 medewerkers personeelsadministratie (4,5 fte). Wegens het vertrek van het vorige hoofd P&O zoeken wij naar kandidaten voor deze functie.

De Functie

Raster is op zoek naar een hoofd P&O die, in deze veranderende omgeving, in staat is om de omslag te maken naar een professionele, proactieve, klantgerichte en vakvolwassen P&O afdeling die een echte bijdrage gaat leveren aan organisatie ontwikkeling. Je bent verantwoordelijk voor:
 • het vertalen van de missie, visie en strategie van Raster naar passend en inspirerend personeelsbeleid; thema’s die spelen zijn o.a. strategische en efficiënte personeelsplanning, flexibele personeelsinzet, het vinden, binden en boeien van medewerkers, deskundigheidsbevordering en talentontwikkeling;
 • het creëren van de randvoorwaarden om het beleid te implementeren en te borgen in de organisatie;
 • het aansturen van de afdeling;
 • het adviseren van de bestuurder en het MT over complexe P&O-vraagstukken;
 • het bijdragen aan organisatieveranderingen;
 • het ontwikkelen en analyseren van managementrapportages;
 • het efficiënt en soepel verlopen van de processen binnen de afdeling P&O, zoals personeelsbeheer en salarisadministratie.
In deze functie rapporteer je hiërarchisch aan de manager bedrijfsvoering en functioneel aan de bestuurder.  

Het Profiel

We zoeken kandidaten met een afgeronde HBO-opleiding die ervaring hebben opgedaan als P&O-adviseur in minimaal 2 complexe organisaties en die beschikken over goede adviesvaardigheden. Je bent conceptueel sterk, een goede schrijver en gericht op kwaliteit. Je weet hoe een afdeling P&O zich professioneel positioneert in een organisatie waar integraal management is ingevoerd. Je bent in staat om een afdeling van deze omvang aan te sturen, te laten ontwikkelen en in haar kracht te zetten. Je hebt affiniteit met het maatschappelijk middenveld en een omgeving met inhoudelijk gedreven professionals. Verder herken je je in de volgende competenties:

 • beleidsmatig sterk, maar ook pragmatisch, concreet handelend en resultaatgericht;
 • creatief en initiatiefrijk;
 • tactisch kunnen opereren (stevig in de onderhandeling en in staat om mee te bewegen als dat nodig is);
 • gevoel voor processen in de organisatie;
 • gericht op samenwerking en draagvlak;
 • integer.
Kortom, een uitdaging voor een autonome, stevige inhoudsprofessional die zichtbaar is, stelling durft te nemen en die toe is aan een volgende stap in zijn loopbaan.

Aanbod en procedure

Het salaris bedraagt maximaal € 4.016,= op fulltime basis (schaal 10 cao welzijn). In eerste instantie wordt een jaarcontract aangeboden; het is de intentie dat het na een jaar wordt omgezet in een contract voor onbepaalde tijd. De inschrijftermijn voor deze vacature sluit op 28 juni. De intakegesprekken bij ons bureau vinden plaats op 4, 5 en 6 juli. De eerste ronde bij Raster vindt plaats op 8 juli, de tweede ronde op dinsdag 12 juli.

Deel deze pagina in uw netwerk