ingrid

HR Adviseur (24 uur) Leiderdorp

Organisatie

ActiVite is een professionele, betrokken en betrouwbare zorgorganisatie, die integrale arrangementen biedt aan diensten op het gebied van hulp bij het huishouden, begeleiding en (gespecialiseerde) verzorging en (wijk)verpleging. ActiVite biedt haar diensten aan in de gebieden Zuid Holland Noord, Midden Holland en Amstelland en de Meerlanden. Samen met 2500 medewerkers zorgen zij dagelijks voor ‘Zorg met een glimlach’ aan de cliënten. Om deze zorgverlening in de toekomst te continueren is onlangs de visie, missie, strategie en tactiek herijkt en uitgewerkt in een aangepaste organisatiestructuur en werkprocessen. De strategische focus van ActiVite is de komende jaren gericht op de eigen regie van de cliënt in samenhang met het informele systeem van de cliënt om de kwaliteit van leven te behouden of te vergroten. Doelmatigheid en sturen op uitkomsten van zorg, gecombineerd met het leveren van (waar mogelijk meetbare) kwaliteit zowel op zorginhoud als in klantwaardering, kunnen de zorg ook in de toekomst financieel houdbaar maken.
 

De Functie

In verband met het vertrek van één van de collega’s zoeken wij een nieuwe HR adviseur voor ActiVite.  De opdracht voor de afdeling HRM is aansluiten bij de nieuwe koers en strategie van de organisatie. Met goede zorg (gericht op de vraag, veilig, kwalitatief verantwoord en resultaatgericht), verleend door een deskundige en betrokken medewerker, voldoet de organisatie aan haar maatschappelijke opdracht en blijft de organisatie financieel gezond en garandeert hiermee continuïteit voor cliënt, medewerker en andere belanghebbenden. De afdeling HRM dient door te ontwikkelen naar een afdeling die opnieuw naar haar producten en processen kijkt en deze optimaliseert in het kader van de nieuwe strategie en inrichting.  De afdeling HRM bestaat uit de afdelingen HR Advies, Opleidingen en Arbo, Verzuim en Re-integratie (AVR). In totaal zijn er 22 medewerkers (ruim 16 FTE) werkzaam binnen de afdeling. De afdeling is expert op het gebied van strategisch personeelsbeleid binnen de organisatie in de meest brede zin en kenmerkt zich door op een proactieve en kritische manier om te gaan met risico’s voor de organisatie. De uiteindelijke uitvoering van dit beleid ligt in de lijn waarbij de afdeling HRM ondersteunt en een duidelijke toegevoegde waarde levert.
 
De HR-adviseur is de gesprekspartner voor de leidinggevenden, managers en directeuren en incidenteel voor medewerkers. In deze functie ben je verantwoordelijk voor:
  • Het adviseren en ondersteunen van de leidinggevenden, managers en directeuren bij de uitvoering en beleidsontwikkeling op het HRM gebied. Je adviseert hen over werving & selectie, complex verzuim, functionerings- en ontslagtrajecten en je ondersteunt hen bij de verdere organisatie-, team- en leiderschapsontwikkeling. Eigen verantwoordelijkheid is en blijft hierbij het uitgangspunt.
  • Het vertalen van in- en externe ontwikkelingen naar relevant, toepasbaar en organisatie breed HRM beleid en het implementeren en borgen van HRM projecten. Een belangrijk speerpunt is werving en selectie; je stelt vacatures op en bedenkt een wervingsstrategie. Daarnaast kun je ook goed overstijgend denken en doe je verbetervoorstellen ten aanzien van het arbeidsmarktbeleid. Je hebt een actieve rol ten aanzien van samenwerking met de directeuren en (team)managers om het wervingsvraagstuk mede op te lossen.
Het bijwonen van diverse overleggen (HR-afdeling en met de leidinggevenden) afstemmen met je collega’s, deelnemen aan afdelingsoverstijgende projectgroepen, onderhouden van het externe HR netwerk.
 

Het Profiel

Je hebt een relevante HBO opleiding, bent op de hoogte van actuele wet- en regelgeving op het gebied van sociale zekerheid en ontwikkelingen binnen HRM. Daarnaast heb je minimaal 5 jaar ervaring als HR adviseur. Je hebt ruime kennis van en ervaring met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van werving en selectie en je hebt een moderne visie op arbeidsmarktcommunicatie. Je hebt ervaring met organisatie- en veranderprocessen. Wij zoeken een creatieve HR professional met uitstekende adviesvaardigheden die goed kan schakelen op ieder niveau in de organisatie. Een gedreven doorzetter die ook geduldig kan zijn. Een stevige persoonlijkheid die het initiatief neemt, die zowel overstijgend kan denken als pragmatisch aan de slag gaat. Iemand die heel zelfstandig te werk gaat en daarbij de samenwerking en de verbinding zoekt. Ervaring in de zorg is niet nodig, affiniteit uiteraard wel.
 
ActiVite biedt een brede HR functie binnen een snel veranderende omgeving. De cultuur is informeel en is vertaald in de volgende kernwaarden:
 
•Gaan voor resultaat;
•Positief;
•Professioneel;
•We doen het samen.
 

Aanbod en procedure

Deze functie is ingeschaald in fwg 60 van de cao VVT en het salaris bedraagt maximaal € 4.335,84 bruto per maand op basis van 36 uur. In eerste instantie wordt een contract van een jaar aangeboden. Ingrid Venekamp van Bosman & Vos begeleidt deze procedure. De inschrijftermijn voor deze vacature sluit op 4 juli 2016. De intakegesprekken bij ons bureau vinden plaats op 7, 8, 12, en 13 juli en de gesprekken bij ActiVite vinden plaats op 14 en 15 juli. Uw CV met motivatie zien we graag via onze website: www.bosmanvos.nl/vacatures.
 

Deel deze pagina in uw netwerk