nicoline

HR Adviseur ARBO (32-36 uur) Laurens Rotterdam

Sluitingstermijn

Organisatie

Laurens is na een aantal fusies de grootste aanbieder van zorg en welzijn in Rotterdam, Barendrecht, Capelle a/d IJssel en Lansingerland. In het werkgebied levert Laurens Wonen met Zorg in totaal 30 woonzorgcentra, Thuiszorg en Revalidatiezorg.
Een sterke, professionele zorgorganisatie met een kleinschalige aanpak, dicht bij mensen in de buurt waar zij wonen. Laurens biedt  zorg en dienstverlening die met de klanten meegroeit, in elke levensfase.  Bij Laurens werken ruim 5000 medewerkers in de zorg- of dienstverlening. Laurens stelt het welbevinden van mensen, de klanten, centraal en er wordt gewerkt  met de kernwaarden Betrokken, Betrouwbaar, Ondernemend en Vakbekwaam.
Binnen de afdeling HR-advies werken 14 HR adviseurs, 4 sr HR adviseurs en drie specialisten. De HR adviseurs werken op locatie, de specialisten en de teammanager HR advies zijn centraal gelokaliseerd samen met HR services en de HR Academie.

Laurens is volop in beweging op het gebied van ARBO en Duurzame inzetbaarheid. We zijn op zoek naar een adviseur die de dienstverlening op dit vakgebied opnieuw opzet en verder ontwikkeld. Ben jij die energieke en zelfstandige ARBO adviseur die deze uitdaging aan wil gaan?

De Functie

Als ARBO adviseur adviseer je dagelijks gevraagd en ongevraagd management en directie bij de uitvoering van het ARBO beleid in brede zin. Je werkt in een omgeving die doorlopend in beweging is en waarbij je continu moet anticiperen op relevante ex- en interne ontwikkelingen. Gestart dient te worden met het actualiseren van het ARBO beleid en dan met name de thema’s  RI&E, fysieke-  en psychosociale belasting en duurzame inzetbaarheid. Specifiek zijn we op zoek naar een adviseur die de gehele organisatie ondersteunt op met name strategisch- en tactisch niveau met oog voor realiseerbaarheid op het operationele niveau. Je werkt hierin nauw samen met je collega’s van HR advies en met name met de HR specialist verzuim.

De laatste tijd is ARBO advies ingevuld door de HR collega’s. Omdat Laurens ARBO dienstverlening belangrijk vindt, zoekt de organisatie een nieuwe HR adviseur ARBO die specifiek verantwoordelijk is voor:

  • Het ontwikkelen en onderhouden van het beleid op het gebied van ARBO, veiligheid, preventie en duurzame inzetbaarheid. Je levert een proactieve bijdrage aan het vertalen van dit beleid naar de werkvloer. Je geeft oplossingen en adviezen die praktisch toepasbaar zijn.
  • Als enige ARBO expert heb je een signalerende, bewakende, ondersteunende en adviserende rol naar de Raad van Bestuur, directeuren en managers ten aanzien van ARBO beleid en dagelijkse uitvoering in de organisatie. Daarnaast ondersteun en adviseer je HR adviseurs, teamleiders en ergocoaches.
  • Je coördineert en borgt de plannen van de risico inventarisaties en de daaruit voortvloeiende  te nemen acties.
  • Je hebt de rol van preventiemedewerker vanuit de Arbowetgeving en onderhoudt contact met de OR.

Je rapporteert aan de teammanager HR Advies.

Het Profiel

Voor deze positie zoeken we een HR professional met specialisatie ARBO. Je hebt een Vakgerichte HBO opleiding bij voorkeur aangevuld met een post HBO opleiding gericht op AVR. Je hebt kennis van de ontwikkelingen met betrekking tot de geldende wetgeving en sociale verzekeringen op het gebied van AVR en eventueel duurzame inzetbaarheid. Je hebt een visie, kunt die verder ontwikkelen en wil die graag uitdragen. Uitgangspunt in je manier van werken is het leggen van verbinding, waarbij kwaliteit, continuïteit en innovatie van essentieel belang zijn. Je hebt minimaal 3 jaar (actuele) ervaring als HR adviseur ARBO en je weet hoe je arbobeleid verder richting geeft en implementeert. Je beschikt over adviesvaardigheden. Sectorkennis is niet nodig, we lezen wel graag terug waarom je je bijdrage wil leveren aan de opbouw van ARBO binnen Laurens.

De kandidaat die hier goed past heeft uithoudings- en doorzettingsvermogen en is enthousiast. Je bent zelfstandig, werkt graag samen en zoekt de verbindingen op in de organisatie. Daarnaast kun je goed je kaders aangeven maar ben je tegelijkertijd ook dienstverlenend. Je beschikt over relativeringsvermogen en je bent pragmatisch van aard zonder dat de kwaliteit van het werk eronder lijdt. Je houdt van technologische ontwikkelingen en digitale innovaties. Je bent een stevige persoonlijkheid met een pro actieve grondhouding, daarnaast ben je in je element in een werkomgeving die continu in beweging is, waarbij je graag een rol speelt in de opbouw van het ARBO beleid voor Laurens. Je bent inhoudelijk en beleidsmatig sterk, ondernemend en tegelijkertijd organisatie sensitief. Je bent in staat jezelf te positioneren als de ARBO adviseur van de organisatie

Een mooie uitdaging voor iemand die met passie ARBO beleid kan uitdragen en neerzetten.

Aanbod en procedure

De functie is ingedeeld in de schaal FWG 55 van de CAO VVT. Het maximum salaris bedraagt € 4021,18 per maand bij een fulltime dienstverband. Je kunt t/m 4 november 2018 op de functie reageren via onze website (bij voorkeur met Word documenten). De intakegesprekken bij Bosman & Vos in Rijswijk worden gevoerd in de week van 5 november 2018. De selectie- en adviesgesprekken vinden in de week van 12 en 19 november plaats bij Laurens in Rotterdam. Een referentencheck kan onderdeel uitmaken van de procedure.


Deel deze pagina in uw netwerk