nicoline

HRM-adviseur (36 uur) Gouda

Organisatie

36 uur
Gouda
Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) is een algemeen regionaal ziekenhuis met 620 bedden, 165 specialisten, 2000 medewerkers en 130 vrijwilligers in Gouda. Het is een ambitieus, modern en ondernemend ziekenhuis: kwaliteit staat hoog in het vaandel en haar doel is goed bereikbare specialistische zorg bieden in een gastvrije omgeving. Het GHZ is het eerste ziekenhuis in Nederland dat zowel in het bezit is van het internationale keurmerk ISO 9001 (voor kwaliteit), als het NTA 8009 (voor veiligheid). Op 1 februari 2014 is een nieuwe organisatiestructuur ingevoerd, waarbij verschillende resultaatverantwoordelijke eenheden (RVE's) zijn geclusterd, terwijl de medisch leiders van de afzonderlijke RVE's eindverantwoordelijk blijven en rechtstreeks rapporteren aan de Raad van Bestuur.
 
Iedere clustermanager en ieder hoofd van een ondersteunende afdeling heeft één aanspreekpunt binnen de afdeling HRM. Het ziekenhuis hanteert het uitgangspunt dat iedere medewerker verantwoordelijk is voor zijn/haar eigen ontwikkeling. Voor de afdeling HRM betekent dit dat ze de klant (de Raad van Bestuur, de medisch leiders, clustermanagers, afdelingshoofden, teamleiders en de medewerkers) op professioneel en hoogwaardig niveau adviseert en ondersteunt. De afdeling HRM wordt aangestuurd door een manager HRM en bestaat uit 6 adviseurs, een Arbocoördinator en de Servicedesk (6 medewerkers).

De Functie

De HRM-adviseur is de gesprekspartner voor het bestuur, de medisch leiders, clustermanagers, afdelingshoofden en teamleiders. Deze functie kent 4 hoofdelementen:
 • Het adviseren en ondersteunen van de medisch leiders, clustermanagers, afdelingshoofden en teamleiders. De nieuwe verdeling is nog niet definitief, maar waarschijnlijk heb je 1 cluster en 1 grote stafafdeling als klant. Je gaat met hen in gesprek over strategische, tactische en operationele elementen van het HRM-beleid. Je bespreekt de analyse van de HRM-P&C-cyclus, brengt effecten in kaart en adviseert ze over mogelijke keuzes.
 • Het vertalen van in- en externe ontwikkelingen naar relevant en toepasbaar beleid voor de klanten. Je adviseert hen over complex verzuim, functionerings- en ontslagtrajecten en je ondersteunt hen bij de verdere organisatie-, team- en leiderschapsontwikkeling. Eigen verantwoordelijkheid is en blijft hierbij het uitgangspunt. Speerpunten: vermindering van personeelskosten, samen met het lijnmanagement sturen op verlagen van het verzuimpercentage en het terugbrengen van de kosten van disfunctioneren.
 • Het ontwikkelen en implementeren van organisatiebrede HRM-projecten (denk bijvoorbeeld aan. duurzame inzetbaarheid en strategische personeelsplanning). In deze rol wordt van je verwacht, dat je - naast het initiëren en uitrollen - ook de verantwoordelijkheid neemt voor het structureren en borgen van deze trajecten.
 • Het bijwonen van afdelingsoverleg en in teamverband bijdragen aan de ontwikkeling van het HRM-beleid.
 • Naast bovenstaande onderwerpen is iedere adviseur een specialist op een specifiek onderwerp; denk hierbij aan het geven van diverse (vaardigheids)trainingen, FWG, WIA etc.

Het Profiel

Dit is een mooie uitdaging voor iemand die professioneel en klantgericht adviseert en de discussie niet schuwt. Die kwaliteit biedt en tegelijk heel pragmatisch is. Een stevige persoonlijkheid met een groot relativeringsvermogen. De essentie is, dat je met behoud van de relatie de klant goed ondersteunt en haar wijst op haar verantwoordelijkheid. Je bent flexibel en beschikt over een ruime mate van organisatiesensitiviteit. Je bent initiatiefrijk en een gestructureerde denker. Je bent een conceptueel sterke, analytische HRM-professional, die een heldere visie heeft op het vak. Je schakelt soepel op alle niveaus en je weet je goed staande te houden in een weerbarstige context.

KERNCOMPETENTIES EN FUNCTIE-EISEN

 • Een afgerond academische opleiding is een pré; HBO aangevuld met specialisatie(s) in het vakgebied is een vereiste.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als HRM-adviseur, bij voorkeur in een omgeving met hoogopgeleide professionals.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het ontwikkelen en implementeren van HRM-projecten en beleid;      
 • Je kunt je zowel mondeling als schriftelijk uitstekend uitdrukken.
 • Je bent een professionele gesprekspartner op ieder niveau.
 • Je beschikt over realisatiekracht en probleemoplossend vermogen.


We zoeken een ambitieuze kandidaat, die geen ervaring in de zorg hoeft te hebben, maar wel op overtuigende wijze kan motiveren waarom deze baan bij het Groene Hart Ziekenhuis bij hem of haar past.

Aanbod en procedure

De nieuwe collega start in FWG 60 van de Cao Ziekenhuizen (max. € 4.177,= bruto per maand op basis van 36 uur) en heeft de potentie om door te groeien naar FWG 65 (max. € 4.916,= bruto per maand). In eerste instantie wordt een contract van een jaar aangeboden. Nicoline Franken van Bosman & Vos begeleidt deze procedure. De inschrijftermijn voor deze vacature sluit op 6 augustus. De intakegesprekken bij ons bureau vinden plaats tussen 6 en 15 augustus en de gesprekken bij het Groene Hart Ziekenhuis vinden plaats in de week van 17 augustus. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Uw CV met motivatie zien we graag via onze website: www.bosmanvos.nl/vacatures.

Deel deze pagina in uw netwerk