nicoline

HRM-Business Partner (36 uur) Middelburg

Organisatie

Arduin is een Zeeuwse zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Arduin werkt vanuit de gedachte dat mensen met een beperking een zo normaal mogelijk leven moeten kunnen leiden. De professionele ondersteuning wordt geboden vanuit de opvatting: ”gewoon wat kan, speciaal wat moet”. Arduin heeft in 2015 zorg verleend aan ongeveer 800 cliënten. Er werken  +1200 medewerkers, verdeeld over 185 woonlocaties en 39 locaties werk en dagbesteding.
 
De zorg in Nederland is aan verandering onderhevig. Steeds meer verantwoordelijkheden worden decentraal geregeld door regio’s of gemeenten. De hiervoor beschikbare budgetten worden krapper. Arduin heeft in 2015 intensief gewerkt aan een vernieuwde toekomstbestendige inhoudelijke visie. De organisatie kantelt richting klant en wijk, gericht op een onafhankelijke ondersteuning voor de klant. De visie is vertaald in de kernwaarden: verbinden, betrokken, verantwoordelijk en ontwikkelen.
 
De vertaling van de inhoudelijke visie naar een organisatiemodel voor het primair proces is grotendeels vorm gegeven. Er wordt gewerkt met het principe van integraal management. Momenteel wordt gewerkt aan een ontwikkelplan voor bedrijfsvoering waar de afdeling PO&O deel van uit maakt. Voor deze nieuwe vormgeving zijn wij op zoek naar een HRM businesspartner.

 

De Functie

De HRM businesspartner is de gesprekspartner voor manager bedrijfsvoering, raad van bestuur en MT. Je ontvangt leiding van de manager Bedrijfsvoering en stuurt functioneel de afdeling PO&O bestaande uit 10 medewerkers. De afdeling PO&O bestaat uit personeelsconsulenten, medewerkers personeelsadministratie en medewerkers opleidingen.
 
Deze functie kent de volgende belangrijke hoofdelementen:
 • Het adviseren en ondersteunen van de manager bedrijfsvoering, de Raad van Bestuur en het MT. Je gaat met hen in gesprek over strategische, tactische en operationele elementen van het HRM-beleid. Je ontwikkelt de strategische en tactische kaders en instrumenten rondom opleiding en ontwikkeling van de organisatie en haar medewerkers.
 • Je vertaalt in- en externe ontwikkelingen naar relevant en toepasbaar HR beleid voor Arduin. Je adviseert over (strategische) personeelsplanning, complex verzuim, functionerings- en ontslagtrajecten.
 • Het ontwikkelen en implementeren van organisatie brede HRM-projecten (denk daarbij aan bv. duurzame inzetbaarheid, inrichting formatie planning, strategische personeelsplanning en herinrichting loongebouw). In deze rol wordt van je verwacht dat je, naast het initiëren en uitrollen, ook de verantwoordelijkheid neemt voor het structureren en borgen van deze trajecten. Je ontwikkelt beleid op het gebied van de veranderende werkwijze en past werkprocessen hier op aan.
 • Binnen de afdeling PO&O neem je de medewerkers mee in een ontwikkel traject naar een hoger kwaliteits niveau aansluitend aan de eisen van modern HRM.

Op strategisch niveau ontwikkel je een visie op development en ontwikkel je samen met het MT een development programma.

Dit is een mooie uitdaging voor iemand die professioneel en klantgericht adviseert en de discussie niet schuwt. Je kunt goed schakelen tussen strategische, tactische en operationele vraagstukken. Je bent een HR specialist die de hoofdlijnen overziet, actie onderneemt en niet schuwt om ook hands-on aan de slag te zijn. Een stevige persoonlijkheid met een groot relativeringsvermogen. Je kunt werken onder druk en beschikt over een ruime mate van organisatiesensitiviteit. Je bent initiatiefrijk en een gestructureerde denker. Je bent een conceptueel sterke, analytische HRM-professional die een heldere visie heeft op het vak. Je schakelt soepel op alle niveaus en je weet je goed staande te houden in een weerbarstige context.
Verder herken je jezelf in de volgende eigenschappen:

 • proactief, slagvaardig, ondernemend, positief kritisch;
 • analytisch sterk, besluitvaardig en communicatief vaardig;
 • daadkracht, doorzettingsvermogen en assertiviteit;
 • klantvriendelijk, flexibel en veranderingsgezind.
   

Het Profiel

Je hebt een afgeronde post-HBO of academische opleiding op het gebied van bedrijfskunde,veranderkunde, organisatiepsychologie of ander relevante opleiding en minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Je kunt je zowel mondeling als schriftelijk uitstekend uitdrukken;
 • Je beschikt over realisatiekracht en probleemoplossend vermogen;
 • Je hebt zakelijke denkkracht en bent creatief;
 • Je beschikt over aantoonbare ervaring met veranderkundige processen.
 •  We zoeken een ambitieuze kandidaat die geen ervaring in de zorg hoeft te hebben, maar wel op overtuigende wijze kan motiveren waarom deze baan bij Arduin bij hem of haar past.

   

Aanbod en procedure

De nieuwe collega start in FWG 60 (max. € 4269,= bruto per maand op basis van 36 uur).  In eerste instantie wordt een contract van een jaar aangeboden. Nicoline Franken van Bosman & Vos begeleidt deze procedure. De inschrijftermijn voor deze vacature sluit op 28 juni 2016.
De intakegesprekken bij ons bureau vinden plaats tussen 29 juni en 8 juli en de gesprekken bij Arduin vinden plaats in de week van 11 juli. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Uw CV met motivatie zien we graag via onze website: www.bosmanvos.nl/vacatures.
 

Deel deze pagina in uw netwerk