nicoline

Innovatieve manager Klantcontactcenter (32-36 uur) Den Haag

Sluitingstermijn

Organisatie

Stichting het Juridisch Loket is erop gericht de burger op een open en transparante manier gratis hoogwaardige juridische informatie en advies te verstrekken. Het Juridisch Loket is er voor alle burgers met een juridische vraag, waarbij kwetsbare groepen in de samenleving  zoals ouderen, laagopgeleiden, mensen met beperkte sociale vaardigheden en personen met een andere culturele achtergrond - speciale aandacht krijgen. Het Juridisch Loket is een zakelijke betrouwbare gesprekspartner die de weg wijst in het recht en tevens een rol speelt in het aanbieden van alternatieve geschillenbeslechting. De organisatie is ambitieus, staat midden in de maatschappij en biedt haar medewerkers een stimulerende werkomgeving.

Het Juridisch Loket is een landelijk werkende organisatie met 30 vestigingen. Vanuit het hoofdkantoor in Utrecht (Hoog Catharijne) worden deze 30 vestigingen ondersteund door de verschillende stafafdelingen: Marketing & Communicatie, Finance & Facilities, ICT en HR. Bij de 30 vestigingen en het contactcenter in Zutphen werken in totaal circa 250 deskundige juristen die gemiddeld 800.000 vragen per jaar beantwoorden.

Het Juridisch Loket wordt gefinancierd door de Raad voor Rechtsbijstand en het Ministerie van Veiligheid en Justitie. Het Juridisch Loket bestaat uit een lijn- en een staforganisatie. De algemeen directeur is tevens bestuurder van de stichting.

Het Juridisch Loket staat dicht bij de klant en is een innovatieve organisatie die zich voortdurend aanpast aan politieke en maatschappelijke ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen en de vraag naar de dienstverlening van het Juridisch Loket, vragen om een constante focus op de juiste organisatie- en dienstverleningsmodellen. Dit brengt verantwoordelijkheden met zich mee, bijvoorbeeld op het gebied van kwaliteit en toegankelijkheid. In 2017 legt het Juridisch Loket de focus op het verbeteren van de dienstverlening o.a. door middel van het opzetten van een centraal klantcontactcenter in Den Haag.

Voor het nieuw te vormen Klantcontactcenter zoeken wij een innovatieve manager met een moderne visie op klantbediening.

De Functie

Als Manager Klantcontactcenter ben je verantwoordelijk voor het opbouwen van een geheel nieuw centraal Klantcontactcenter in Den Haag. Je bent de kwartiermaker en weet in korte tijd een efficiënt Klantcontactcenter neer te zetten met juridische professionals. Focus van dit Klantcontactcenter is klanttevredenheid. Je bent in staat om het Klantcontactcenter vorm te geven gericht op alle servicegerichte klantcontacten via de telefoon. Het geheel van processen, systemen en medewerkers vormt zich tot een stabiele, betrouwbare en efficiënte klantgerichte omgeving. Ten aanzien van de interne organisatie heb je een sterk verbindende rol en ben je verantwoordelijk voor:

 • Het optimaliseren van de inrichting van het Klantcontactcenter: het pand, de inrichting, de ICT.
 • Het werven en aannemen van de juridische professionals. Dit gebeurt in fases met als einddoel een Klantcontactcenter met 45 medewerkers in april 2018.
 • Het hiërarchisch en functioneel aansturen van ca. 4 tot 6 teamleiders.
 • De kwaliteit van de teamleiders en de juridische professionals zowel bewaken als ontwikkelen.

Je coacht en stuurt het proces binnen het Klantcontactcenter op klanttevredenheid, kwaliteit en productiviteit waarbij je een sterke focus hebt op de resultaten zowel op de korte - als de middellange termijn. Tevens ben je gericht op het continu verbeteren van deze resultaten. Je bent pro-actief in het identificeren van behoeftes van klanten en procesverbeteringen.

Je rapporteert aan de Directeur Uitvoering en werkt in het opzetten van het klantcontactcenter zeer nauw samen met de projectleider. De huidige projectleider zal het project geleidelijk overdragen en daarna een faciliterende rol aannemen.

Het Profiel

Ben jij die kwartiermaker die dit Klantcontactcenter op een innovatieve manier vorm en inhoud gaat geven?  Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde Manager Klantcontactcenter met sterke management vaardigheden en lef. Een zelfstarter, die initiatief neemt en die weet hoe je een Klantcontactcenter kunt op- en uitbouwen. In deze rol ben je het boegbeeld van het Klantcontactcenter en een verbinder pur sang. Je handelt naar de waarden van het Juridisch Loket en stimuleert het team mede vorm te geven aan de strategie van de organisatie. Je hebt ervaring met het omgaan met complexe opbouwtrajecten en weet je team hierin mee te nemen. Je hebt de passie om continu de operationele resultaten te verbeteren en je team verder te ontwikkelen op kennis en inhoud. Je bent een ervaren, resultaatgerichte senior manager die zelfstandig kan werken aan het bereiken van doelen en proactief om hulp vraagt wanneer dit nodig is. Je bent gericht op samenwerking binnen de organisatie en je streeft naar gezamenlijke successen. Je bent een pionier en een doener met een no nonsens mentaliteit. Je bent creatief in je oplossingen en in staat om met durf en lef in een korte tijd een Klantcontactcenter opbouwen.

 • Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare rol als Manager Klantcontactcenter of manager callcenter.
 • Ruime ervaring met het leiding geven aan professionals.
 • Ruime ervaring met verandermanagement binnen klantcontactomgevingen.
 • Oog voor talent en in staat om talenten te laten ontwikkelen.
 • Universitair werk- en denkniveau verkregen door ervaring of opleiding.
 • Zeer sterke communicatieve vaardigheden.
 • In staat te zorgen voor een optimale verbinding van Het klantcontactcenter met de rest van de organisatie.
 • Zelfstandig kunnen werken / ondernemersmentaliteit.

Aanbod en procedure

Het maximale maandsalaris bedraagt bij de opstart maximaal € 5.101,= bruto op basis van een 36-urige werkweek conform de CAO Rechtsbijstand. Het betreft een dienstverband voor de periode van één jaar en verlenging behoort tot de mogelijkheden. De inschrijftermijn sluit op 28 mei 2017. De gesprekken bij Bosman & Vos (Rijswijk) starten  in de week van 29 mei. De gesprekken bij het Juridisch Loket vinden plaats op 8 juni. Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure. Voor vragen kan je contact opnemen met Nicoline Franken, nfranken@bosmanvos.nl.

Je CV met motivatie zien we graag tegemoet. 


Deel deze pagina in uw netwerk