francine 1483 80 Banner

Inspirerende manager (22-28 uur) Nieren.nl Bussum

Sluitingstermijn

Organisatie

In april 2018 lanceerden de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) en de Nierstichting samen het online platform nieren.nl. Dit online platform heeft als doel alle informatie voor mensen die geraakt zijn door chronische nierschade te bundelen via dit ene kanaal. Het is een plek waar bezoekers betrouwbare informatie kunnen vinden (de bibliotheek). Daarnaast kunnen ze reageren op artikelen, blogs schrijven en ervaringen delen (de community). Zo maakt nieren.nl onderling contact mogelijk. Inmiddels heeft nieren.nl ruim 150.000 bezoekers per maand, meer dan 1.000 actieve deelnemers, 15 vrijwillige moderatoren én goede waardering van gebruikers.
Nieren.nl is in de eerste plaats bestemd voor patiënten. Maar ook voor hun naasten, nierdonoren en mensen die een nierdonatie overwegen. Met nieren.nl hebben zorgprofessionals er een rijke bron van betrouwbare informatie bij. Op deze wijze kunnen zij bijdragen aan goede informatievoorziening en de dialoog aangaan rond keuzes in de (nier)zorg. Nieren.nl is een gezamenlijk initiatief van de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) en de Nierstichting ondergebracht in Stichting Nieren.nl. Voor dit ambitieuze project zoekt nieren.nl een ondernemende en zowel intern als extern verbindende manager, met ervaring en inlevingsvermogen op het terrein van het leven met een chronische (nier)aandoening en affiniteit met e-health.

De Functie

Als manager nieren.nl ben je integraal verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van nieren.nl met de volgende resultaatsgebieden en werkzaamheden:

Leidinggeven aan team nieren.nl
Je geeft leiding aan het team bestaande uit twee medisch redacteuren, een communicatiemedewerker en een community manager met alle daarbij behorende taken, verantwoordelijkheden en verantwoordingsverplichtingen.

Relatiemanagement en communicatie
Je onderhoudt goede contacten met de relevante collega’s die werken bij de NVN en bij de Nierstichting en bent het eerste aanspreekpunt voor nieren.nl richting nierpatiënten, het professionele veld en andere partners. Samen met de communicatiemedewerker draag je zorg voor een sterke communicatiestrategie.

Ontwikkelen beleid/strategie
We verwachten dat je werkt aan een toekomstvisie en een meerjarenstrategie ontwikkelt waarbij de primaire gebruikers centraal staan, waarbij je:

 • Gebruik maakt van kwantitatieve en kwalitatieve gegevens over gebruik en waardering van het platform.
 • Oog hebt voor ontwikkelingen in de zorg.
 • De cijfers inzake bezoek, interactie, SEO en SEA analyseert met het team en
 • Met concrete aanbevelingen voor verbeteringen richting stuurgroep komt.

Externe partijen en leveranciers
Diverse vakspecialisten en (ICT) leveranciers zijn ook betrokken bij nieren.nl.

 • Je maakt duidelijke afspraken met deze partijen: inhoudelijk, contractueel en financieel en bewaakt deze.
 • Je verkent actief mogelijkheden tot samenwerking en partnerships met bijvoorbeeld andere zorgplatformen, organisaties in de nefrologie en e-health.
 • Je weet betrouwbare partners aan nieren.nl te binden, bijvoorbeeld om op nieren.nl relevante content en diensten beschikbaar te maken.

Het Profiel

Ben jij die unieke en inspirerende manager die samen met het team nieren.nl het verschil wil maken voor nierpatiënten op het gebied van informatievoorziening en online dienstverlening (communities en eHealth)? Iemand die in co-creatie samen met de gebruikers werkt aan doorontwikkeling. Die kan luisteren en vanuit het belang van patiënten en hun naasten de vertaling weet te maken naar strategie en prioritering. Met een open blik naar de ‘nierwereld’ en daarbuiten. Afstemming tussen nieren.nl en de organisaties en websites van NVN en Nierstichting is essentieel waarbij gevoel is voor het belang van de drie onderscheiden entiteiten en de onderlinge beleidsmatige en strategische samenhang.

 • Je hebt een academisch denk- en werkniveau en hebt minimaal 2 jaar ervaring als projectleider/programmamanager en als leidinggevende, in situaties met inhoudelijk specifieke materie.
 • Je hebt het vermogen te analyseren, verbanden te leggen, te organiseren en te plannen.
 • Je bent een netwerker en communicator bij uitstek. Je geniet van het werken in teamverband. Je enthousiasmeert en weet nieren.nl-gebruikers, medewerkers en bestuurders mee te nemen in ontwikkelingen.
 • Je kent het gebruik van internet en e-health in de zorg voor mensen met een chronische aandoening. Je gelooft in de potentie van internet, online platformen en social media en weet hierop ook kritisch te reflecteren. Je kent de kracht van ‘blended’ dienstverlening (online, offline, diverse media, etc.).
 • Je bent bekend met het perspectief van chronische patiënten, je hebt een beeld van draaglast en draagkracht van chronische patiënten en belemmeringen in hun dagelijks functioneren.
 • Je hebt inzicht in ontwikkelingen in de zorg voor zover deze relevant zijn voor de ontwikkeling en positionering van nieren.nl.
 • Uiteraard heb je affiniteit met de missies van de Nierstichting en de NVN.

Aanbod en procedure

Je komt in dienst van de Nierstichting onder verantwoordelijkheid van het bestuur van de Stichting Nieren.nl. Je krijgt in eerste instantie een tijdelijk contract voor 1 jaar, gebaseerd op een salaris van maximaal € 5.221,= per maand, bij fulltime inzet (37,5 uur per week, exclusief vakantiegeld).
Je CV met motivatie (in Word documenten) zien we graag via: www.bosmanvos.nl/vacatures. Reacties zijn welkom t/m 24 mei 2019. De intakegesprekken bij ons bureau worden in de week van 27 mei gevoerd. De gespreksrondes bij de Nierstichting vinden plaats op 7 juni en in de week van 10 juni.


Deel deze pagina in uw netwerk