nicoline

Locatiemanager (36 uur) Laren

Sluitingstermijn

Organisatie

Onze opdrachtgever, de Vivium Zorggroep, is een organisatie die ouderen in de regio Gooi en Vechtstreek helpt om zo gezond, vitaal en zelfstandig mogelijk te leven. Bijna 4000 medewerkers en vrijwilligers bieden op vakkundige wijze woonzorg, thuiszorg, aanvullende thuiszorg services, groepsgerichte begeleiding en geriatrische revalidatiezorg.

De transities en decentralisaties in het sociaal domein hebben gevolgen voor alle welzijns- en zorginstellingen, dus ook voor Vivium. Het totale speelveld is opnieuw gedefinieerd.
De wijzigingen in het kabinetsbeleid en verschuiving van verantwoordelijkheden waren de afgelopen jaren aanleiding om kritisch te kijken naar de organisatie. Deze ingrijpende kanteling in het sociaal domein vraagt ook om een kanteling in de structuur. Voor de nieuw gekozen opzet is zelfsturing het uitgangspunt gebaseerd op de kernwaarden verbinden, vertrouwen en vakmanschap. Inmiddels is de organisatie aan het veranderen naar een wendbare organisatie, georganiseerd op basis van drie klantgroepen en is zij verankerd in de wijk. De drie klantgroepen omvatten ouderen die steun nodig hebben, mensen met psychogeriatrische problemen en  mensen die geriatrische revalidatie zorg nodig hebben. In de Stichtse Hof / De Dennen wonen klanten uit de klantgroep Psychogeriatrie.

De visie
Bij Vivium gaan wonen, plezierig leven en zorg, hand in hand. Vivium heeft over de afgelopen jaren een concept ontwikkeld rondom de visie:                                              

“wonen en leven als Thuis”

Het leven voortzetten, in de leefstijl die men gewend  is en in een gewoon huis. Wonen, leefplezier én zorg gaan hand in hand zodat er echt kwaliteit van leven kan zijn voor mensen met dementie.
Een unieke visie die vorm en inhoud krijgt in een bijzondere woonomgeving.

De Locatie
De Stichtse Hof ligt net iets buiten Laren. De tuin is prachtig aangelegd en heeft verschillende kunstobjecten die langs een wandelroute staan. De Stichtse Hof ligt in een bosrijke omgeving. De kleuren van het gebouw en het interieur zijn warm en sprekend. Er zijn éénpersoons kamers, voor in totaal 170 bewoners. In het nieuwbouw gedeelte ‘De Buitenhof’ wonen en leven de bewoners in kleinschalige groepen, waarbij er een directe doorgang is gemaakt naar de prachtige tuinen. Aan De Stichtse Hof is ook dagbehandeling De Larikshof /De Leilinde, met 43 plaatsen, verbonden. De Dennen maakt onderdeel uit van woonzorglocatie Johanneshove in Blaricum . Hier wonen 25 mensen met dementie.

De Functie

De locatiemanager is eindverantwoordelijk voor de locatie de Stichtse Hof / De Dennen en dagbehandeling de Larikshof/ de Leilinde. De teams leggen verantwoording af aan de locatiemanager. Daarnaast stuurt de locatiemanager de coaches, sociaal agogisch medewerkers, geestelijk verzorger, klantcontactmedewerker, praktijkverpleegkundigen, coördinator services en coördinator TD aan. De locatiemanager is actief lid van het managementteam van de klantgroep PG en legt verantwoording af aan de directeur van de klantgroep PG.

De opdracht van de locatiemanager is om het integrale concept en visie van Vivium op PG uit te dragen. Je bent verantwoordelijk voor- en stuurt op afgesproken resultaten en zorgt dat de bedrijfsvoering op orde is. Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling en uitvoering van het organisatiebeleid zowel in- als extern. Een tweede belangrijke opdracht is de omschakeling naar zelfsturing. Deze is ingezet maar nog niet voltooid. De Stichtse Hof moet onder jouw leiding zelfsturing verder gaan implementeren. Naast bovenstaande opdrachten draagt de locatiemanager bij aan en is verantwoordelijk voor resultaten op het gebied van:

 • het bewaken van de balans tussen wonen-leefplezier en zorg;
 • de uitvoering en realisatie van het strategisch beleid; je stelt begrotingen en jaarplannen op voor de Stichtse Hof;
 • ondernemen en ontwikkelen; je vertaalt in- en externe ontwikkelingen m.b.t. innovatie, organisatieprocessen en bedrijfsmodellen naar voorstellen voor de koers van de Stichtse Hof en legt dit voor aan het MT. Stuurt en bewaakt de in het MT vastgestelde ontwikkeling en innovatie voor de Stichtse Hof. Je vertegenwoordigt Vivium, de PG klantgroep bij relevante stakeholders;
 • bedrijfsvoering en management; Het realiseren van de personele, operationele en financiële doelstellingen. Daarnaast ben je expliciet voorbeeld van het uitdragen van de visie.

Het Profiel

De verandering binnen Vivium vraagt om een bepaald type manager. Een stevige maar ook sociaal bewogen manager die strategisch en beleidsmatig sterk is, conceptueel kan denken en innovatief is. Daarnaast weet je veranderingsprocessen bij mensen en in de cultuur door te voeren. Zelfsturing zit in je genen en je stimuleert het zelfoplossend vermogen in je team. Je staat voor je mensen, bent toegankelijk en bereikbaar. Je geeft coachend leiding. Je faciliteert en stimuleert de samenwerking en verbinding tussen medewerkers en ondersteunende diensten.

Je weet binnen de strakke lijnen en heldere kaders de ruimte te vinden om de visie van Vivium nog verder uit te diepen en te implementeren. Je benut hierbij je eerdere ervaring en creëert iets nieuws als het van toegevoegde waarde is. Je bewaakt de kwaliteit en je hebt oog voor en blijft nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen. Je hebt voldoende analytisch vermogen om kansen, mogelijkheden of knelpunten te signaleren. Je bezit leiderschapskwaliteiten en doorzettingsvermogen om verandertrajecten op effectieve manier vorm te geven. Samenvattend zoeken we iemand die aantoonbaar:

 • 360 graden verbindend is;
 • sterk is in bedrijfsvoering;
 • zeer klantgericht is;
 • enthousiast is voor/over de visie van Vivium;
 • ervaring heeft met implementaties;
 • de kracht van aandacht en communicatie gebruikt.

Functie-eisen en kerncompetenties
Je hebt kennis van managementtechnieken, organisatie-, personeels-, en kwaliteitsbeleid. Je bent een teamspeler en mensenmens. Je ondersteunt de visie volledig en hebt een drive/passie om deze op een nog hoger niveau verder te brengen ten behoeve van de eigen locatie en de klantgroep. Kennis van PG is een pré. Ondernemerschap is je niet vreemd. Daarnaast ben je vaardig in het communiceren, verbinden, initiëren, motiveren, feedback geven, het begeleiden van veranderprocessen en het overbruggen van tegenstellingen. Hierbij toon je lef en passie, heb je geduld en doorzettingsvermogen en ben je integer, sensitief, vrolijk en heb je humor.

De volgende functie-eisen zijn van toepassing op deze nieuwe managementrol;

 • relevante opleiding op HBO+ of universitair niveau;
 • financieel economisch inzicht en analytische vaardigheden;
 • minimaal 3 jaar leidinggevende ervaring;
 • kennis leiderschap en zelfsturing;
 • kennis van relevante wet- en regelgeving;
 • bij voorkeur kennis van de PG;
 • conceptueel denkvermogen en implementatiekracht;
 • bekend met omgang met professionals;
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • veranderkundig;
 • verbindend vermogen;
 • systematisch en geordend, afspraak is afspraak;
 • transparant, open, helder en duidelijk;
 • representatief en politiek vaardig.

Aanbod en procedure

Het salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO VVT, inschaling afhankelijk van opleiding en ervaring in FWG 65 (max. € 5.188,29) bij 36 uur. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden en een eindejaarsuitkering. Het betreft een functie met een duidelijke transitie-opdracht voor de periode van twee tot drie jaar. De inschrijftermijn voor deze vacature sluit op 7 november 2017.
De eerste gesprekken zijn begin/medio november plaats op ons kantoor in Rijswijk. Een case assessment maakt deel uit van de procedure.
Voor vragen kan je contact opnemen met Nicoline Franken van Bosman & Vos via mail, nfranken@bosmanvos.nl
Je cv met motivatie zien we graag tegemoet.


Deel deze pagina in uw netwerk