nicoline 1502 84 Banner

Locatiemanager Zorgbalans (36 uur) Velserduin

Sluitingstermijn

Organisatie

Zorgbalans biedt zorg en ondersteuning aan mensen die dat echt nodig hebben. Dat doet Zorgbalans bij mensen thuis, in ontmoetingscentra en woonzorgcentra. Zorgbalans gaat uit van de vragen, wensen en mogelijkheden van hun cliënten, veelal ouderen en chronisch zieken. Belangrijke kernwaarden in het werk bij Zorgbalans zijn respect, vertrouwen, verantwoordelijkheid, openheid en zelfstandigheid. Zorgbalans staat voor een mooie belofte aan haar cliënten; medewerkers zoeken altijd samen met de cliënt naar een oplossing, wel voor iedereen maar waarbij er verschil mag zijn.

Zorgbalans organiseert de zorg en ondersteuning zoveel mogelijk in de buurt vanuit een klein team. Samen met de partner, familie, andere zorgverleners, mantelzorgers en vrijwilligers zoeken ze naar de beste zorg en ondersteuning in iedere situatie. Zorgbalans beweegt mee met de ontwikkelingen in de samenleving en verandert actief om aan te sluiten bij  wat cliënten en de samenleving vragen. De missie van Zorgbalans is: “Wij helpen mensen met een zorgbehoefte om zo lang mogelijk zelfstandig en op een eigen wijze vorm en inhoud te geven aan hun leven.” Bij Zorgbalans werken bijna 2000 medewerkers en 950 vrijwilligers; werden 1560 cliënten in de woonzorgcentra verzorgd er is thuiszorg geleverd bij 3600 cliënten.

Locatie Velserduin
Locatie Velserduin biedt een tijdelijk thuis voor mensen die hoog complexe zorg nodig hebben zoals Psychogeriatrie (PG), niet aangeboren hersenletsel (NAH), gerontopsychiaterie (GP) en geriatrische revalidatiezorg (GRZ). Velserduin staat bekend als kenniscentrum voor bovengenoemde gespecialiseerde zorg. Daarnaast heeft Velserduin een groot leerhuis waar leerlingen een interessante en leerrijke opleidingsplek geboden wordt. Momenteel zijn er 90 leerlingen. In Velserduin werkt men zelfstandig, verantwoordelijk, vanuit vertrouwen en met respect waarbij eenvoud en openheid het uitgangspunt is.
Pijler onder de geboden zorg is de Presentiebenadering waarin de relationele afstemming tussen zorggever en cliënt de basis is voor de geboden hulp en ondersteuning. Dit is doorvertaald naar het bieden van belevingsgerichte zorg en het concreet scheppen van overzicht, veiligheid, vrijheid, begrip, oprechte communicatie en begeleiding in het ziekteproces, en het voorzien in de basale behoeften.
Velserduin heeft 156 bedden en er werken 337 medewerkers (inclusief leerlingen) verdeeld over meerdere teams. Velserduin ligt in IJmuiden en heeft een geheel eigen cultuur. IJmuidenaren zijn direct, zijn harde werkers, er is een familie cultuur en er is een historie van industrie en havens.

De Functie

De locatiemanager is eindverantwoordelijk voor de locatie Velserduin. Naast de locatiemanager bestaat het MT van de locatie uit een teammanager, 2 teammanagers i.o. en een behandelend arts (duaal management). Tevens is de locatiemanager actief lid van het managementteam van wonen en revalidatie Zorgbalans breed en legt verantwoording af aan de directeur van wonen en revalidatie. Het MT van wonen en revalidatie bestaat uit 11 locatiemanagers, de financieel adviseur en de HR adviseur.
Je bent verantwoordelijk voor- en stuurt op afgesproken resultaten en zorgt dat de bedrijfsvoering op orde is. Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling en uitvoering van het organisatiebeleid. Een belangrijke opdracht is het goed implementeren en verder uitbouwen van het leerhuisproject. Naast verzorgenden in opleiding komen er ook twee teammanagers in opleiding. En als laatste opdracht moet de schoonmaak geïntegreerd worden in de zorgteams en worden gastvrijheid medewerkers en de receptie samengevoegd tot één functie. Naast bovenstaande opdrachten draagt de locatiemanager bij aan - en is verantwoordelijk voor:

 • Het bewaken van de balans tussen wonen-leefplezier en zorg;
 • De verdere ontwikkeling van de kennis van de drie boven genoemde doelgroepen tot expertise centrum;
 • Ondernemen en Ontwikkelen; je vertaalt in- en externe ontwikkelingen m.b.t. innovatie, organisatieprocessen en bedrijfsmodellen naar voorstellen voor de koers van Velserduin.
 • De vertegenwoordiging van Zorgbalans bij relevante stakeholders.
 • Je hebt een voorbeeldfunctie en voortrekkersrol wat betreft de presentietheorie.
 • Het bestendigen van de zaken die goed lopen en daarnaast het verder door ontwikkelen van de organisatie en de medewerkers.

Het Profiel

De toekomst van  Zorgbalans vraagt om een bepaald type manager. Een stevige maar ook sociaal bewogen manager die strategisch en beleidsmatig sterk is, conceptueel kan denken en innovatief is. Je bent een leidinggevende waar medewerkers voor willen werken. Daarnaast weet je veranderingsprocessen bij mensen en in de cultuur door te voeren. Presentie zit in je genen en je stimuleert het zelf oplossend vermogen in je team. Je staat voor je mensen, je bent toegankelijk en bereikbaar. Je brengt je eigen kleur en bent zakelijk zacht en zichtbaar. Je bent een lid van het team maar bent ook bewust van je rol, taak en verantwoordelijkheid.

Je weet binnen de strakke lijnen en heldere kaders de ruimte te vinden om de visie van Zorgbalans nog verder uit te diepen en te implementeren. Je benut hierbij je eerdere ervaring en creëert iets nieuws als het van toegevoegde waarde is. Je hebt voldoende analytisch vermogen om kansen, mogelijkheden of knelpunten te signaleren. Je bezit leiderschapskwaliteiten en doorzettingsvermogen om verandertrajecten op effectieve manier vorm te geven.

Functie-eisen en kerncompetenties
Je hebt kennis van managementtechnieken, organisatie-, personeels-, en kwaliteitsbeleid. Je bent een teamspeler en mensenmens. Je ondersteunt de visie van presentie volledig en hebt een drive/passie om deze op een nog hoger niveau verder te brengen ten behoeve van de eigen locatie en Zorgbalansbreed. Ondernemerschap is je niet vreemd. Daarnaast ben je vaardig in het communiceren, verbinden, initiëren, motiveren, feedback geven en het begeleiden van veranderprocessen. Hierbij toon je lef en passie, heb je geduld en doorzettingsvermogen en ben je integer, sensitief, vrolijk en heb je humor.

De volgende functie-eisen zijn van toepassing op deze managementrol:

 • relevante opleiding op HBO+ of universitair niveau;
 • aanvullende bedrijfskundige en/of management opleiding;
 • meerjarig integrale management ervaring;
 • aantoonbare ervaring met het doorontwikkelen van zorg- en/of dienstverleningsconcepten;
 • ervaring in het aansturen en samenwerken van professionals;
 • verbindend vermogen;
 • transparant, open, helder en duidelijk.

Aanbod en procedure

De functie is ingedeeld in de schaal FWG 65 van de CAO VVT. Het salaris is maximaal € 5.395,82 bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Daarbij bouw je pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en ontvang je een eindejaarsuitkering van 7,4 % en vakantiegeld van 8%. Verder ontvang je een uitgebreid pakket aanvullende arbeidsvoorwaarden: Zorgbalans UIT&THUIS met gunstige regelingen voor gemak, gezondheid en ontspanning. Je kunt t/m 15 januari  2019 op de functie reageren via onze website (middels Word documenten) www.bosmanvos.nl/vacatures. De intakegesprekken bij Bosman & Vos in Rijswijk worden gevoerd in de week van 7 januari 2019. De selectie- en adviesgesprekken vinden in de week van 15 januari plaats bij Zorgbalans in IJmuiden. Een assessment en referentencheck kan onderdeel uitmaken van de procedure.


Deel deze pagina in uw netwerk