nicoline

Locatiemanager Zorgbalans Horstendaal en Saanensduin (36 uur) Bennebroek

Sluitingstermijn

Organisatie

Zorgbalans biedt zorg en ondersteuning aan mensen die dat echt nodig hebben. Dat doet de organisatie bij mensen thuis, in ontmoetingscentra en woonzorgcentra. Zorgbalans gaat uit van de vragen, wensen en mogelijkheden van hun cliënten, veelal ouderen en chronisch zieken. De medewerkers van Zorgbalans doen dat toegewijd, verbindend en vindingrijk: als zijnde belangrijke kernwaarden.  

Zorgbalans organiseert de zorg en ondersteuning zoveel mogelijk in de buurt en op de locaties vanuit een klein team. Samen met de partner, familie, andere zorgverleners, mantelzorgers en vrijwilligers wordt gezocht naar de beste zorg en ondersteuning per situatie. De organisatie beweegt mee met de ontwikkelingen in de samenleving en verandert actief om aan te sluiten bij wat cliënten en de samenleving vragen. De missie van Zorgbalans is: “uw leven, uw wensen, samen onze zorg”. Bij Zorgbalans werken 3100 medewerkers en 950 vrijwilligers. Zorgbalans draagt zorg voor 1250 cliënten in de woonzorgcentra en er wordt thuiszorg geleverd bij 3600 cliënten. 

Locatie Horstendaal en Saanensduin:
In 2017 heeft Zorgbalans een nieuwe woonvoorziening met zorg gerealiseerd. Deze nieuwbouw bestaat uit twee nieuwe gebouwen die de namen ‘Saanensduin’ en ‘Horstendaal’ hebben gekregen. Beide namen hebben een link met de locatie van de gebouwen: de nieuwe woonzorglocatie is gebouwd in een duingebied dat bekend stond als het Jan Saanensduin. ‘Horstendaal’ verwijst naar het landgoed Horstendaal.
De zo duurzaam mogelijk ontworpen gebouwen met elk 32 studio’s en een aantal gemeenschappelijke ruimtes zijn aan alle kanten omgeven door natuur. Zorgbalans komt met deze nieuwbouw tegemoet aan de vraag in de regio naar een beschermde woonomgeving voor mensen die intensieve zorg nodig hebben. Er is plaats voor 64 bewoners. De bewoners en het kleine, vaste team van medewerkers voeren met elkaar een huishouden, waarbij de vrijheid van de cliënt om zijn leven in te richten zoals hij/zij dat wenst, voorop staat. Dit bijzondere concept brengt veel rust voor de bewoners en veel vrijheid in de wijze van dienstverlening voor de medewerkers. Een mooie manier van wonen waarbij zorg en welzijn gecombineerd wordt om het leven van de bewoners optimaal in te richten. Bij Horstendaal en Saanensduin vind je de presentietheorie uitgevoerd zoals beoogd. Horstendaal en Saanensduin vormen samen met Den Weeligenberg de “Wijk Den Weeligenberg”. Men maakt gebruik van elkaars sterke kanten, er is een wijkoverleg en recreatieve activiteiten worden - waar mogelijk – door en voor de Wijk gezamenlijk georganiseerd.

De Functie

De locatiemanager is verantwoordelijk voor- en stuurt op afgesproken resultaten, zorgt dat de bedrijfsvoering op orde is en levert een bijdrage aan de ontwikkeling en uitvoering van het organisatiebeleid. Een belangrijke opdracht is het behouden van de huidige woon- en werksfeer. Naast bovenstaande opdrachten draagt de locatiemanager bij aan - en is verantwoordelijk voor: 

 • Het bewaken van de balans tussen wonen-leefplezier en zorg;
 • Ondernemen en ontwikkelen; je vertaalt in- en externe ontwikkelingen m.b.t. innovatie, organisatieprocessen en bedrijfsmodellen naar voorstellen voor de koers van Horstendaal en Saanensduin.
 • De vertegenwoordiging van Zorgbalans bij relevante stakeholders.
 • Je hebt een voorbeeldfunctie en voortrekkersrol wat betreft de presentietheorie.
 • Het bestendigen van de zaken die goed lopen en daarnaast het verder doorontwikkelen van de organisatie en de medewerkers.

Het Profiel

De toekomst van Zorgbalans vraagt om een bepaald type manager. Een stevige maar ook sociaal bewogen manager die strategisch en beleidsmatig sterk is, conceptueel kan denken en innovatief is. Je bent een leidinggevende waar medewerkers voor willen werken. Presentie zit in je genen en om de presentiegedachte uit te voeren gebruik je durf en lef en ben je eigenwijs als het nodig is. Je stimuleert het zelf oplossend vermogen in je team, staat voor je mensen, je bent toegankelijk en bereikbaar. Je brengt je eigen kleur en bent zakelijk, zacht en zichtbaar. Je bent een lid van het team maar bent je ook bewust van je rol, taak en verantwoordelijkheid. 

Je weet binnen de strakke lijnen en heldere kaders de ruimte te vinden om de visie van Zorgbalans nog verder uit te diepen en te implementeren. Je hebt voldoende analytisch vermogen om kansen, mogelijkheden of knelpunten te signaleren. Je bezit leiderschapskwaliteiten en doorzettingsvermogen om verbetertrajecten op een effectieve manier vorm te geven.

Functie-eisen en kerncompetenties:
Je hebt kennis van managementtechnieken, organisatie-, personeels-, en kwaliteitsbeleid. Je bent een teamspeler en mensenmens. Je ondersteunt de visie van presentie volledig en hebt een drive/passie om deze op een nog hoger niveau verder te brengen ten behoeve van de eigen locatie en Zorgbalans-breed. Daarnaast ben je vaardig in het communiceren, verbinden, initiëren, motiveren, feedback geven en het begeleiden van verbeterprocessen. Hierbij toon je lef en passie, heb je geduld en doorzettingsvermogen en ben je integer, sensitief, vrolijk en heb je humor.  

De volgende functie-eisen zijn van toepassing op deze managementrol:

 • relevante opleiding op HBO+ of universitair niveau;
 • aanvullende bedrijfskundige en/of managementopleiding;
 • meerjarig integrale management ervaring;
 • aantoonbare ervaring met het doorontwikkelen van zorg- en/of dienstverleningsconcepten;
 • ervaring in het aansturen en samenwerken van professionals;
 • verbindend vermogen;
 • transparant, open, helder en duidelijk.

Aanbod en procedure

De functie is ingedeeld in de schaal FWG 65 van de CAO VVT. Het salaris is maximaal € 5.395,82 bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Daarbij bouw je pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn en ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33% en vakantiegeld van 8%. Verder ontvang je een uitgebreid pakket aanvullende arbeidsvoorwaarden: Zorgbalans UIT&THUIS met gunstige regelingen voor gemak, gezondheid en ontspanning. Je kunt t/m 19 januari  2020 op de functie reageren via onze website (middels Word documenten) www.bosmanvos.nl/vacatures. De intakegesprekken bij Bosman & Vos in Rijswijk worden gevoerd vanaf  21 januari 2020. De selectie- en adviesgesprekken vinden in de week van 11  en 17 februari plaats bij Zorgbalans in IJmuiden. Een assessment en referentencheck kan onderdeel uitmaken van de procedure.


Deel deze pagina in uw netwerk