francine

Manager Bedrijfsvoering/Controller (30-36 uur) Alphen a/d Rijn

Organisatie

Participe is een uitvoeringsorganisatie van de Wet maatschappelijke ondersteuning in diverse gemeentes zoals Alphen aan den Rijn, Delft, Veenendaal, Kaag/Brasem, Amstelveen en delen van Rotterdam.
Participe zorgt ervoor dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Participe richt zich, met preventieve en individuele verstrekkingen, op de bevordering van zelfredzaamheid in de lokale samenleving. Ze bevordert welzijn in de wijk en zorg voor thuis. In de wijk biedt Participe ondersteuning aan verschillende doelgroepen en vrijwilligersorganisaties en beheert de welzijnsaccommodaties. De organisatie heeft een holdingstructuur met daaronder stichtingen voor Alphen, Delft en de Projectorganisatie. Per onderdeel is de omzet verschillend en in totaal komt het op € 11 miljoen voor de bevordering van zelfredzaamheid en €10 miljoen voor individuele verstrekkingen.
Bij Participe heerst een ondernemende inslag. Dat betekent dat mogelijkheden om expertise in te zetten optimaal benut worden en er gewerkt wordt aan een aansluitend netwerk. Met de dynamiek van aanbestedingen liggen hier veel mogelijkheden.
Binnen de holding is er een servicebureau ter ondersteuning van het primair proces en bestuur. Het servicebureau bestaat uit 3 teams: Financiën en Informatie, Personeel & Organisatie en Facilitaire Zaken. Mogelijk komt  het secretariaat ook onder het servicebureau te vallen. Vanwege het vertrek van de manager bedrijfsvoering / controller zoeken we voor de aansturing van deze ondersteunende diensten een manager servicebureau.
 

De Functie

Als manager bedrijfsvoering/controller ondersteun je de directeuren en de bestuurder bij de totale  bedrijfsvoering en managementinformatie. Je optimaliseert de planning- en controlecyclus, acquisitie en aanbestedingsprocedures en bent verantwoordelijk voor juiste en tijdige rapportages en maandcijfers van de stichtingen en projecten. Je levert je bijdrage in de strategische verkenning met de bestuurder en binnen het directieteam over te maken keuzes.
Je stuurt rechtstreeks de coördinator P&O, facilitair, financiën en informatie en het secretariaat aan. Indirect gaat het om ongeveer 30 medewerkers.
Je bent verantwoordelijk voor de aansturing van de processen van alle ondersteunende diensten. Dat vraagt harmonisatie van regelingen en systemen tussen de verschillende vestigingen t.b.v. efficiëntieverbetering en kwaliteitsverbetering, waar mogelijk. Maar ook het leveren van een teamprestatie met het hele servicebureau en de afzonderlijke teams. Hierbij blijft aandacht nodig voor klantgericht / dienstverlenend werken, op basis van de dienstverleningsafspraken met de directeuren.
Je legt verantwoording af aan de bestuurder.

HET PROFIEL

Dit is een uitdaging voor een controller, die niet alleen kijkt naar cijfers, maar ook naar mensen en processen. Je hebt ervaring in het aansturen van professionals, die vallen onder het servicebureau. Je bent de verbindende schakel tussen ontwikkelingen in het maatschappelijk domein en de vertaling naar de werkprocessen. Je beoordeelt de financiële kansen en/of consequenties. Je houdt overzicht en werkt planmatig. Je geeft het voorbeeld in klantgericht adviseren en schuwt de discussie niet.. Je bent een stevige persoonlijkheid en beschikt over een ruime mate van organisatiesensitiviteit. Je bent initiatiefrijk en een gestructureerde denker. Je bent een conceptueel sterke professional die een heldere visie heeft op het vak. Je schakelt soepel op alle niveaus en weet goed overzicht te houden in een, constant aan verandering onderhevige, omgeving.
Als leidinggevende weet je de combinatie te maken tussen aandacht en afstand. Je maakt heldere afspraken over verwachtingen en bent open in je stijl van communiceren.

 

Het Profiel

  • HBO werk- en denkniveau, met minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
  • Managementkwaliteiten, met een coachende stijl van leidinggeven.
  • Kennis en ervaring AO/IB.
  • Ervaring met subsidies en product- en budgetfinanciering, waarbij kennis van de Wmo een pré is.
  • Bewezen ervaring in het afronden van jaarrekeningen en de benodigde contacten met de accountant.
  • Affiniteit met ICT (i.v.m. functioneel beheer informatiesystemen).
  • Analytisch vermogen en een hands-on mentaliteit.
  • Ervaring in dienstverlenende organisaties. Kennis van de welzijnssector is een pré.

Aanbod en procedure

Het salaris is afhankelijk van ervaring en bedraagt op basis van 36 uur per week, maximaal € 5.072,-- bruto per maand conform de CAO Welzijn en Maatschappelijke dienstverlening schaal 12.
In eerste instantie wordt een contract van een jaar aangeboden.
 

Deel deze pagina in uw netwerk